Snelmenu

Alliade en Zorgbelang verlengen samenwerking

01-03-2017

Alliade-bestuurder Wilfred Juurlink en directeur/bestuurder Esther de Vrij van Zorgbelang Fryslân hebben dinsdag 28 februari de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen beide organisaties ondertekend. Voor de ouderenzorg en de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking levert Zorgbelang onafhankelijke vertrouwenspersonen. Daarnaast willen beide organisaties de medezeggenschap verder versterken.

De vertrouwenspersonen van Zorgbelang werken voor cliënten en hun naasten van zowel Reik, OuderenPsychiatrieFriesland, Meriant als voor Talant. Bij deze laatste werkt voor mensen met een verstandelijke beperking de vertrouwenspersoon samen met een ervaringsdeskundige.

Alliade wil de zeggenschap en participatie van haar cliënten verder versterken en daarmee de kwaliteit van leven verbeteren. Zorgbelang zal dit proces vanuit haar onafhankelijke rol ondersteunen. Er komt een toolbox met informatie en tips ter versterking van de medezeggenschap waar cliënten, verwanten en cliëntcoaches blijvend gebruik van kunnen maken.
Nieuw is verder dat ook voor OuderenpsychiatrieFriesland medezeggenschap wordt opgezet.

Andere speerpunten in de samenwerking zijn een cliëntervaringsonderzoek OuderenPsychiatrieFriesland en een evaluatie van de procedures rond de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).

De samenwerking is voor een periode van drie jaar.

image002
De ondertekening met vlnr. Herma Kooke (projectleider Zorgbelang), Esther de Vrij (directeur/bestuurder Zorgbelang), Wilfred Juurlink (bestuurder (Alliade) en Cees van der Struik (concern-controller Alliade)

Kruimelpad

Op hierarchische volgorde, het laatste element is de huidige pagina