Alliade Onderzoeksatelier

Logopedisten Talant winnen onderzoeksprijs

Op 3 september ontvingen Marloes Schüller-Korevaar en Susanna van der Woude, beiden logopedist bij Talant, de PWO Stimuleringsprijs 2020 voor hun onderzoek naar slikproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking.

Slikproblemen op de kaart
Marloes en Susanna kregen de prijs omdat ze een veelvoorkomend, maar vaak niet onderkend praktijkprobleem op de kaart hebben gezet: er zijn weinig aanmeldingen voor slikobservaties, terwijl cliënten een hoge kans op slikproblemen hebben. De logopedisten hebben een nieuwe laagdrempelige signaleringslijst voor begeleiders ontwikkeld, een slikpoli opgezet, bijna duizend cliënten geobserveerd en ze geven slikscholingen.

Eindrapport en vakartikel
Marloes en Susanna hebben het eindrapport van hun onderzoek inmiddels ingediend. Ze werken nu aan een vakartikel, dat naar vaktijdschriften wordt gestuurd en na peer review door vakgenoten waarschijnlijk zal worden gepubliceerd.

Enthousiasme, gedrevenheid en doorzettingsvermogen

De logopedisten ontvingen de prijs ook voor hun grote enthousiasme, gedrevenheid en doorzettingsvermogen omdat ze hun werk soms onder lastige persoonlijke en organisatorische omstandigheden hebben verricht.

Prijs en jury
De PWO Stimuleringsprijs bestaat uit een geldbedrag in de vorm van cadeaubonnen, een oorkonde, een beeldje en een linosnede, gemaakt door een van de kunstenaars van Atteljee. De juryleden waren Mieke Draijer (medisch directeur), Cees van der Struik (secretaris van de Raad van Bestuur) en Alain Dekker (hoofd van de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek).

Onderzoek: interessant, leuk én haalbaar
Alliade reikt de PWO Stimuleringsprijs vanaf nu jaarlijks uit aan mensen die buitengewone inspanningen, resultaten en groei hebben geleverd op het gebied van onderzoek. De prijs is niet alleen een blijk van waardering, maar ook een stimulans om de onderzoeksmindset binnen Alliade te bevorderen: onderzoek is voor behandelaren interessant, leuk én haalbaar.

© 2021 - Alliade
scrollen