Alliade Onderzoeksatelier

Oproep voor broers en zussen van mensen met een EVB

Wat zijn jouw ervaringen?
De Hanzehogeschool doet vanuit de Academische Werkplaats EMB onderzoek naar de rol van broers en zussen in het leven van mensen met een zeer ernstige verstandelijke beperkingZodat zorgprofessionals beter kunnen inspelen op dat waar broers en zussen behoefte aan hebben.

Ben jij broer of zus van iemand met een zeer ernstige verstandelijke beperking? En is hij of zij ouder dan 30 jaar? Dan zijn de onderzoekers zeer geïnteresseerd in jouw ervaringen.

Hoe vervul jij je rol als broer of zus?
Drinken jullie weleens samen een kopje koffie? Ondersteun je je ouders bij de zorg? Koop je weleens nieuwe kleding met of voor je broer of zus? Of hebben jullie juist weinig contact? Iedereen vervult de broer- of zusrol op een eigen manier. En juist over al die verschillende manieren willen de onderzoekers meer weten. Ze hopen zo veel mogelijk broers en zussen te bereiken en stellen het erg op prijs als je dit onderzoek wilt verspreiden binnen je eigen contacten.

Meer weten of aanmelden?
Wil je meer over het onderzoek weten? Lees dan verder op de website van de Academische Werkplaats EMB of bekijk de flyer van het onderzoek. Wil je je aanmelden? Vul dan het online aanmeldformulier in of mail naar onderzoeker Naomi Dorsman: n.i.dorsman@pl.hanze.nl.

© 2021 - Alliade