Alliade Onderzoeksatelier

Welke prijzen reiken we uit?

Elk jaar reikt Alliade twee prijzen uit: de PWO-Stimuleringsprijs en de PWO-Scriptieprijs.
 

PWO-Stimuleringsprijs

De Stimuleringsprijs wordt toegekend aan behandelaar-onderzoekers van Alliade die buitengewone inspanningen, resultaten en groei hebben geleverd op het gebied van onderzoek. Het is niet alleen een blijk van waardering, maar ook een stimulans om de onderzoeksmindset binnen Alliade te bevorderen: onderzoek is voor behandelaren interessant, leuk én haalbaar.

Wie wonnen de Stimuleringsprijs?
In 2021 is de prijs uitgereikt aan Roelie Fopma (gedragskundige bij Talant) en Rixt Huls (AVG bij Talant) voor hun bijzondere inspanningen voor onderzoeken over de ouder wordende client met een verstandelijke beperking.

In 2020 wonnen Marloes Schuller-Korevaar en Susanna van der Woude (beiden logopedist bij Talant) de prijs voor hun onderzoek naar slikproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking.
 

PWO-Scriptieprijs

Om studentenonderzoek in de ouderen- en gehandicaptenzorg te stimuleren en gedrevenheid en doorzettingsvermogen van studenten en de hoge kwaliteit van scripties te belonen, is er de Scriptieprijs.

Wie won de Scriptieprijs?
In 2021 ontving Lisanne Trenning de Scriptieprijs voor haar onderzoek over de ontwikkelingen in de naoorlogse gehandicaptenzorg.
 

© 2021 - Alliade
scrollen