Alliade

Leuks voor op de woongroep of thuis

Jouw dag is door de coronaregels veranderd. Je bent meer op de woongroep of thuis. We hebben allemaal tips voor jou verzameld. Tips over activiteiten die je thuis kunt doen.

Gluren in het nest van de Zeearend

De Zeearend is een erg grote vogel. Het is bijzonder dat deze vogel in Nederland een nest heeft gemaakt. In Friesland! Je kunt het nest van dichtbij bekijken. Er is namelijk een camera geplaatst. Je kunt de beelden bekijken op de website van It Fryske Gea. Twee hele mooie kleine Zeearenden zijn geboren!

Kijkje achter de schermen bij AquaZoo

AquaZoo heeft een speciale school: de AquaSchool. Hier krijg je een uniek kijkje achter de schermen van AquaZoo Leeuwaarden. De verzorgers nemen je overal mee naar toe. Leer van alles over de ringstaartmaki’s, pelikanen, rode panda’s, zeeberen en nog veel meer. Bekijk de verschillende afleveringen.

Happy stones

Het idee van happy stones is simpel. Je zoekt een steen, verft die en legt de steen dan ergens buiten neer. De steen moet ‘rondzwerven’, zodat mensen de steen vinden en hem daarna een ander plekje geven. Je mag de steen ook zelf houden. Het beste is om de steen te beschilderen met stiften en daarna een laklaag er overheen te spuiten, om het regenbui bestendig te maken.

Bezoek het eerste gigapixel-museum ter wereld!

In Den Haag is het Mauritshuis. Dit huis is een museum. Hier worden schilderijen bewaard van hele beroemde schilders. Misschien heb je wel eens gehoord van Rembrandt. Hij is beroemd geworden omdat hij in zijn schilderijen veel donker en licht laat zien. Of schilder Jan Steen. Hij maakte schilderijen waarin heel veel grapjes zijn te ontdekken. Deze schilderijen en nog veel meer kun je gewoon thuis bekijken. Je kunt namelijk een online-tour maken. Je wandelt thuis door het museum en kunt toch van heel dichtbij de kunstwerken bewonderen.

Kwatta en het Jabberlied

Jeugdtheater Kwatta uit Nederland bezocht heel veel landen tijdens corona via het internet. Iedereen die keek begreep precies wat Kwatta bedoelde. Want ook in China, Egypte, Ierland spreken ze Jabbertaal. Kleine kinderen. Maar ook grote mensen. Er is zelfs een Jabbalied. Dit heet De Holle Bolle Worreld Rondo. Ook jij kunt dit meezingen!

Scapino Ballet bij jou thuis

We mogen nu niet met veel mensen naar het theater om bijvoorbeeld een mooie dansvoorstelling te bekijken. Het Scapino Ballet heeft daarvoor een oplossing gevonden. Je kunt verschillende van hun voorstellingen thuis bekijken. Gewoon vanuit je luie stoel. Op hun website staan de data waarop verschillende dansen via livestream te bekijken zijn. Reserveer jouw kaartje voor de online voorstelling en geniet van de dansers, het decor en de mooie kleding die de dansers dragen.

Rondje Nederland

Hoe bekijk je Nederland terwijl je nu even thuis moet blijven? Dat doe je samen met School TV. Duinen, akkers, weilanden en de zee. Alles komt voorbij. Kijk je mee?

Ga mee vogels vinden

Een vogel zien is leuk. Een vogel herkennen nóg leuker! Ga daarom op pad met MijnVogelvinder.nl. Deze gratis online vogelwegwijzer vertelt je precies welke soorten je kunt tegenkomen in een gebied en waar je dan op moet letten.

 

Op pad met It Fryske Gea

De Friese natuur leeft volop! Om hiervan in coronatijd zoveel mogelijk te genieten en dat veilig te doen, biedt It Fryske Gea online-excursies aan. Ga je mee?

Peter de Grote bij jou thuis

Ieder jaar wordt in de zomer het Peter de Grote festival gehouden. Vooral veel jonge muziek makers laten dan zien wat ze kunnen. Dit jaar kan het festival door corona niet doorgaan. Maar met internet is veel mogelijk. Luister bijvoorbeeld naar het speciale muziekstuk over de coronacrisis: Music, from a distance. Dit is bedacht door Wim Zwaag.

 

Theater zonder publiek

Houd jij van toneel of muziek? De theaters in Nederland mogen slechts een paar mensen per keer in hun zalen toelaten. Dit is lastig en jammer wanneer je houdt van theater. Gelukkig is er een oplossing. Tegenwoordig worden veel voorstellingen ook online aangeboden. Deze vind je op de website van Theater Zonder Publiek.

Meester Freek

Het klaslokaal van Freek is een digitale omgeving waar meester Freek Vonk je alles leert over zijn favoriete dieren. De lessen kun je bijhouden in een speciaal dierenpaspoort! Een les duurt ongeveer 20 minuten.

Schilderen op nummer zoals bijvoorbeeld Van Gogh

Met deze app kan je prachtige, kleurige kunstwerken maken. Door op nummer te kleuren weet je zeker dat ieder kunstwerk een meesterwerk wordt. Binnen ongeveer 20 minuten maak jij een schilderij waarop kunstenaar Van Gogh jaloers zou zijn!

Jammie, jammie. Lekker koken!

Ga lekker koken met recepten via Allerhande Kids. De recepten zijn makkelijk te maken, maar met super resultaat. Alles wat je nodig hebt laten ze in stapjes zien met duidelijke foto’s.

Meester Jaap leest voor

Jacques Vriens leest voor uit Meester Jaap - alle leukste, stoutste en gekste verhalen…Luister je mee?

Kerkdienstgemist

Thuis naar de dominee luisteren alsof je in de kerk zit? Dat kan met kerkdienstgemist.nl. Ook de Trefpuntvieringen kun je via dit kanaal vinden.
Dat doe je zo: typ in Marum. Daarna klik je op: Naar kerk.

Daarnaast zijn er meer dan 3000 eerder uitgezonden kerkbijeenkomsten te vinden. Dus er is altijd iets te vinden dichtbij jouw woonplaats.

© 2021 - Alliade
scrollen