Alliade

Huidige maatregelen op onze locaties

Op deze pagina leest u de maatregelen die op onze locaties gelden. Hiermee willen de kans op verdere verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk houden.

Klik op de plusjes om meer te lezen over de maatregel.

Maximaal 3 vaste bezoekers per week, waarvan 1 per dag

Cliënten mogen per dag 1 bezoeker ontvangen. Er mag een 'sociale bubbel' gecreëerd worden van maximaal 3 vaste bezoekers per week die langs komen.

Uitzonderingen:

  • Cliënten die wonen op een locatie waar twee keer gevaccineerd is met een coronavaccin mogen 2 bezoekers per dag ontvangen. Dat kunnen gedurende de week verschillende bezoekers zijn.
  • Kinderen en jongeren (0 tot 18 jaar) mogen ook twee bezoekers per dag ontvangen. Dat kunnen gedurende de week verschillende bezoekers zijn.
  • Is er op de locatie corona vastgesteld? Dan zijn er andere bezoekregels van toepassing.

Bezoeker draagt gedurende het hele bezoek een chirurgisch mondneusmasker, type 2R

Bezoekt u één van onze locaties? Dan gelden de volgende regels:

  • U draagt gedurende uw gehele bezoek aan één van onze locaties een chirurgisch mondneusmasker, type 2R.
  • U draagt het mondneusmasker ook op de eigen kamer. Dit betekent dat u daar niet samen kan eten en drinken.
  • U krijgt dit chirurgisch mondneusmasker type 2R bij de ingang van de locatie aangeboden.
  • Tijdens het bezoek houdt u 1,5 meter afstand. Ook wanneer u een mondneusmasker draagt.

Elke bezoeker registreert zich bij binnenkomst locatie

Wanneer er een corona-besmetting op locatie is, wordt er door de GGD een bron-en contactonderzoek gedaan. Door het bezoek goed te registreren kan dit bron-en contactonderzoek snel worden uitgevoerd.

Daarom vragen wij u uw contactgegevens bij binnenkomst te registreren. Deze worden na 14 dagen weer vernietigd.

Cliënten mogen per 29 januari weer logeren

Cliënten mogen op bezoek gaan of logeren, maar alleen wanneer de landelijke richtlijn van één bezoeker per huishouden per dag zorgvuldig wordt gevolgd. Dat betekent dat er geen ander bezoek ontvangen kan worden wanneer een cliënt van Zorggroep Alliade bij u thuis komt. 

Dagbestedingslocaties met een publieke functie gesloten

Onze kinderboerderijen, zwembaden en sportzalen zijn gesloten voor bezoekers. Wel blijft de dagbesteding voor cliënten op deze locaties zo veel mogelijk doorgaan.​

Vanaf 3 maart mogen winkels, onder voorwaarden, op afspraak klanten ontvangen. Onze locaties met een winkelfunctie kunnen hier ook gebruik van maken.

Dagbesteding wordt waar mogelijk hervat

Dagbesteding is belangrijk en zinvol voor onze cliënten en bewoners. We willen dit zoveel mogelijk door laten gaan.

Voor dagbesteding volgen we deze regels (uitgezonderd de kinderdagcentra of kdc's):

Cliënten die wonen op een locatie waar twee keer gevaccineerd is, kunnen waar mogelijk weer naar dagbesteding. Dit geldt ook voor cliënten die niet bij ons wonen, maar wel dagbesteding krijgen. Ook zij zijn weer welkom als zij tweemaal gevaccineerd zijn.

Verwanten worden persoonlijk geïnformeerd als er iets in de dagbesteding van hun naaste verandert.

Cliënten dragen een mondneusmasker in de taxi

Cliënten en bewoners van 13 jaar en ouder zijn verplicht een mondneusmasker te dragen in de taxi. Niet-medische mondneusmaskers zijn goed genoeg in de taxi.

Er geldt een uitzondering voor mensen die vanwege hun beperking of ziekte geen mondkapje kunnen dragen.​

Vragen over het dragen van een mondneusmasker in de taxi? Neem dan contact op met de afdeling Vervoer via c.vervoer@alliade.nl of 0513 - 64 38 44.

Ambulante begeleiding, behandeling en poliklinische zorg online

Ambulante begeleiding, behandeling en poliklinische zorg vindt alleen nog online of telefonisch plaats. Alleen als het echt niet anders kan, is fysiek bezoek nog toegestaan.

Vrijwilligers welkom - mits een van de drie vaste bezoekers

Met ingang van vrijdag 29 januari mogen cliënten één bezoeker per dag ontvangen. Iedere dag mag één, van de maximaal drie vaste bezoekers per week, langskomen.
Eén van deze drie vaste bezoekers mag ook een vrijwilliger zijn. 

Overleg zo nodig met de 1e contactpersoon wie wanneer op bezoek komt.

Kinderdagcentra (KDC's) zijn open

De kinderdagcentra (KDC) blijven open en de kinderen mogen blijven komen. Daar waar het kan of nodig is vanwege de medische kwetsbaarheid of een (mogelijke) besmetting in de thuissituatie blijven de kinderen thuis. ​

Contactberoepen vanaf 3 maart toegestaan

Alle contactberoepen, met uitzondering van de sekswerkers, mogen met ingang van 3 maart hun beroep weer uitoefenen. Denk aan kappers, pedicures en schoonheidsspecialisten. Reserveren is verplicht, en er moet een gezondheidscheck zijn op klachten. Daarbij is het belangrijk om beide een mondkapje te dragen en waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden.  

De contactberoepen zijn ook weer welkom op onze locaties. Hun bezoek staat los van de huidige bezoekregeling van maximaal 1 per dag en tellen dus niet mee als bezoeker. 

© 2021 - Alliade