Alliade

DOEN!

Hoe we het doen? Dit vertellen we u graag door het delen van persoonlijke verhalen. Verhalen die laten zien dat wij onze visie 'Samen doen wat wél kan' realiseren door gewoon te dóén.

DOEN: samen met onze cliënten, verwanten, onze zorgpartners en alle andere betrokken ketenpartners, zodat wij - in nauw overleg - het meest optimale resultaat behalen. Uiteindelijk is het ons daarom te doen. 

Lees onze verhalen, zodat ook u weet wat u kunt doen in een vergelijkbare situatie.

Onze verhalen

Zelfs een buikgriep kan grote gevolgen hebben

De woonzorgcentra van Meriant en Talant zijn een stuk huiselijker dan de klinische omgeving van ziekenhuis Tjongerschans. Toch streeft Alliade naar dezelfde hoge mate van infectiepreventie. Onzichtbare bacteriën en micro-organismen kunnen risico’s vormen voor kwetsbare bewoners. Dat vraagt alertheid en hygiëne in de dagelijkse zorg.

SPAT lost crisis op in leefomgeving cliënt

Het nieuwe SPAT – specialistisch ambulant team – vervult vanuit kliniek De Omswaai binnen én buiten Talant een grote behoefte. Zitten begeleiders op woonlocaties met de handen in het haar bij crisisgevallen? Dan kunnen ze het SPAT inschakelen om de situatie een andere wending te geven. Het effect: cliëntopnames in de kliniek kunnen korter of zijn zelfs niet meer nodig.

Verbetertools om waarde toe te voegen in de zorg

Systemen maken de zorg efficiënt, zolang er maar ruimte blijft voorbetering. Bij Alliade worden daarom tools voor dialoog, bewustwording en verandering opgediend in menuvorm. ‘Eenmaal geproefd, smaakt het beslist naar meer’, merkt lean-consultant Oebele Kooy. ‘Het voelt fijn om flow in processen te brengen en waarde te creëren voor klanten, zeker in de zorg.’

Muren verdwijnen door samenwerking in zorg voor kwetsbare ouderen

Ziekenhuis Tjongerschans en Meriant (onderdeel van Zorggroep Alliade) bouwen samen aan een expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg. Begin 2018 is het officiële startschot voor de nieuwbouw gegeven.

'We zitten weer op het goede spoor'

Dat het gewone leven geen crossbaan is waar je naar believen kunt stunten, ontdekte de 15-jarige fietscoureur toen zijn gedrag gierend uit de bocht vloog. School schorste hem en zijn alerte moeder trok aan de bel bij Traject 78 van Reik, een flexibele en intensieve vorm van kortdurende hulp om jongeren weer naar school te bewegen. Met elkaar kregen ze de situatie weer op de rit.

'Zij weten me er samen altijd weer bij te trekken'

Samenspel Meriant en OuderenPsychiatrieFriesland
Met haar vijfenzestig lentes is Jannie Otter de jongste op de Vogelwijk in het Heerenveense woonzorgcentrum Coornhert State. Het goede samenspel tussen Meriant en OuderenPsychiatrieFriesland – beide onderdeel van Zorggroep Alliade – brengen Jannie de structuur, duidelijkheid en positieve stimulering die ze nodig heeft. “Op mijn moeilijke dagen blijf ik weleens in bed liggen, maar zij weten me er samen altijd weer bij te trekken.”

© 2021 - Alliade
scrollen