Alliade

Unieke constructie in Nederland

Binnen dit expertisecentrum zijn straks de geriatrische revaliatieafdeling van Meriant en de Klinische Geriatrieafdeling van Tjongerschans gevestigd. Deze constructie is uniek in Nederland. Mieke Draijer, directeur medische zaken bij Zorggroep Alliade: “door de noodzakelijke sloop van één van onze panden, moesten wij op zoek naar een nieuw onderkomen voor de geriatrische revalidatie. Tjongerschans wilde de klinische geriatrie uitbreiden en dat paste niet binnen de huidige muren van het ziekenhuis. Omdat de samenwerking tussen Zorggroep Alliade en Tjongerschans al jaren erg goed is, hebben we gekeken of we iets voor elkaar konden betekenen.”

Zorg georganiseerd rondom patiënt

Met de komst van het expertisecentrum wordt de zorg nóg meer dan nu om de patiënt heen georganiseerd. Grietje van Buiten, sectormanager beschouwende vakken bij Tjongerschans: “vanzelfsprekend staat de patiënt altijd al centraal, maar door op één locatie gecombineerde zorg aan te bieden, vallen afstand en fysieke drempels weg en kunnen we onze manier van werken beter op elkaar afstemmen. Neem bijvoorbeeld de overdracht van een patiënt tussen de verschillende zorginstellingen. Voorheen gebeurde dat op afstand. In de nieuwe situatie kunnen we in één keer, samen met de patiënt en eventueel familie erbij, de overdracht en het behandelplan bespreken. Dat is niet alleen efficiënter, maar komt ook de kwaliteit van de zorg ten goede doordat we direct van elkaar leren en elkaars kennis en expertise beter benutten. Overigens is hierin ook een goede relatie met de huisartsen in de regio onmisbaar.”

Begin 2019 los in aangename revalidatie omgeving

Na een lang voorbereidingstraject kan er nu worden gestart met de bouw. Het ontwerp van Architectenbureau Van Manen en Zwart is volledig gebaseerd op het bieden van optimale zorg voor kwetsbare ouderen. Zo is er op verschillende plekken binnen het gebouw de mogelijkheid om revalidatieoefeningen te doen, daarnaast is er een mooie tuin waarin patiënten kunnen revalideren. In het aanwezige sportcafé kunnen patiënten en bezoekers terecht voor een kopje koffie. Friso Bouwgroep en energiemaatschappij Engie zorgen voor de bouw en techniek van het pand. Wanneer alles volgens planning verloopt, kan het gebouw begin 2019 in gebruik worden genomen.

© 2021 - Alliade
scrollen