Alliade

Alliade organiseert workshops over medicatieveiligheid tijdens E-health week

Alliade brengt medicatieveiligheid onder de aandacht tijdens de landelijke E-health week van 21 tot en met 25 januari 2019. Tijdens die week zijn er verschillende workshops op locaties over de mogelijkheden van E-health en medicatieveiligheid door de Zorgcentrale van Alliade.

Workshops op locaties
Alliade organiseert verschillende workshops op locaties van Wil, Reik, Talant en Meriant tijdens de E-health week van 21 tot en met 25 januari 2019. De workshops zijn op locaties in Beetsterzwaag, Burgum, Drachten, Heerenveen, Kollum, Leeuwarden, Oosterwolde, Sneek, Stiens en Wolvega. Tijdens de workshops vertelt Alliade onder andere hoe de Zorgcentrale kan ondersteunen met medicatiedubbelcontrole in combinatie met beeldzorg. En hoe de medicijndispenser Medido werkt. Naast de eigen collega’s, zijn externe zorgaanbieders ook van harte welkom. 

Datum

Ochtend

van 10.30 tot 11.30 uur

Middag

van 14.30 tot 15.30 uur

Maandag 21 januari

Wolvega

Woonzorgcentrum LindeStede Steenwijkerweg 49
8471 KZ Wolvega
(grote vergaderzaal)

Beetsterzwaag

Locatie de Wissel
De Wissel 1
9244 EW Beetsterzwaag
(Trefpunt / Kuil) 

Dinsdag 22 januari

Drachten

Locatie Carré
De Velden 1  
9204 WH Drachten

Kollum

Locatie Hart van Kollum
Putstraat 4
Kollum

Woensdag 23 januari

Burgum

Locatie De Jister
Kwekersstrjitte 2
9251 HS Burgum

Heerenveen

Woonzorgcentrum Anna Schotanus
Marktweg 104
8444 AC Heerenveen
(Kerkzaal)

Donderdag 24 januari

Leeuwarden

Locatie Sixmastraat
Sixmastraat 3
8932 PA Leeuwarden
(zaal 14)

Stiens

Locatie Ieleane
Ieleane 10
9051 LP Stiens
(vergaderzaal)

Vrijdag 25 januari

Sneek

Locatie Stay Okay
Oude Oppenhuizerweg 17
8606 JA Sneek
(grote zaal)

Oosterwolde

Locatie Houtwal
Moskampweg 1
8431 GB Oosterwolde

 

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Rimke van der Meulen, mailadres: rim.vander.meulen@alliade.nl, mobiel 06-25687454. Aanmelden kan via het digitale formulier Aanmelden workshops

Medicatieveiligheid
De zorgcentrale van Alliade heeft samen met Zorg Centrale Noord, Centrale24 en MSC NAAST het initiatief genomen om samen te werken aan het thema medicatieveiligheid en E-health.

Medicatieveiligheid is een belangrijk thema in de zorg. Bij medicatieveiligheid gaat het om veilige zorg voor de cliënt én om veilig werken voor de zorgmedewerker. Het uiteindelijke doel is: de juiste cliënt krijgt het juiste medicijn op de juiste tijd in de juiste hoeveelheid en op de juiste wijze.

De genoemde zorgcentrales ontwikkelen zich tot nieuwe digitale zorgorganisaties. Zij zetten digitale middelen en deskundigheid op afstand in om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen. Zij doen dit zowel voor de eigen cliënten en medewerkers, alsook voor externe organisaties en thuiswonende cliënten.

Nationale E-health week
Zorgministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins én staatssecretaris Paul Blokhuis hebben de overtuiging dat ICT de menselijke zorg breed kan ondersteunen. Net een half jaar uit de startblokken blijken ze goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van E-health in de zorg. Ze zijn bereid de handen uit de mouwen te steken als het gaat om het stimuleren van innovaties en de implementatie daarvan in de praktijk. Van 21 tot en met 25 januari 2019 wordt daarom de nationale E-healthweek 2019 georganiseerd met op 21 januari 2019 een Openingsmanifestatie in het Louwman Museum in Den Haag. Een bijzondere dag voor de zorg waar vele zorgprofessionals en haar beleidsmakers zinvolle innovaties en technologische toepassingen ontdekken en over en weer kennis met elkaar delen.

 

© 2019 - Alliade