Alliade

Alliade zet in op medicatieveiligheid tijdens E-health week

De Zorgcentrale van Zorggroep Alliade heeft samen met drie andere zorgcentrales het initiatief genomen om het thema medicatieveiligheid breed onder de aandacht te brengen. Zorg Centrale Noord, Centrale24, Zorgcentrale Alliade en MSC NAAST hebben de handen ineengeslagen en organiseren verschillende activiteiten. Zo organiseerde Alliade workshops over medicatieveiligheid en de ondersteuning van de Zorgcentrale tijdens de landelijke E-health week van 21 tot en met 25 januari 2019.

Workshops op locaties
Alliade organiseerde verschillende workshops op locaties van dochterorganisaties Wil, Reik, Talant en Meriant. Tijdens de workshops vertelde Alliade onder andere hoe de Zorgcentrale kan ondersteunen met medicatiedubbelcontrole in combinatie met beeldzorg. En hoe de medicijndispenser Medido werkt. Naast de eigen collega’s, waren ook externe zorgaanbieders van harte welkom. De workshops vonden plaats in de E-health week van 21 tot en met 25 januari 2019.

Medicatieveiligheid
Medicatieveiligheid is een belangrijk thema in de zorg. Bij medicatieveiligheid gaat het om veilige zorg voor de cliënt én om veilig werken voor de zorgmedewerker. Het uiteindelijke doel is: de juiste cliënt krijgt het juiste medicijn op de juiste tijd in de juiste hoeveelheid en op de juiste wijze.

De genoemde zorgcentrales ontwikkelen zich tot nieuwe digitale zorgorganisaties. Zij zetten digitale middelen en deskundigheid op afstand in om de cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen. Zij doen dit zowel voor de eigen cliënten en medewerkers, alsook voor externe organisaties en thuiswonende cliënten.

Nationale E-health week
Zorgministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins én staatssecretaris Paul Blokhuis hebben de overtuiging dat ICT de menselijke zorg breed kan ondersteunen. Net een half jaar uit de startblokken blijken ze goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van E-health in de zorg. Ze zijn bereid de handen uit de mouwen te steken als het gaat om het stimuleren van innovaties en de implementatie daarvan in de praktijk. Van 21 tot en met 25 januari 2019 werd  daarom de nationale E-healthweek 2019 georganiseerd met op 21 januari 2019 een Openingsmanifestatie in het Louwman Museum in Den Haag. Een bijzondere dag voor de zorg waar vele zorgprofessionals en haar beleidsmakers zinvolle innovaties en technologische toepassingen ontdekten en over en weer kennis met elkaar deelden.

 

© 2021 - Alliade
scrollen