Alliade

Coronacentrum in Wolvega sluit per 1 april

Met ingang van 1 april 2022 sluit het coronacentrum in Wolvega bij Meriantlocatie LindeStede de deuren. Vanaf 24 maart 2022 worden er al geen nieuwe coronapatiënten meer opgenomen in het coronacentrum.

Waarom sluit het coronacentrum?
De omikronvariant leidt tot een minder ernstig ziektebeeld en minder opnames in het ziekenhuis. Hierdoor is ook de vraag naar zorg in het coronacentrum verminderd. Daarnaast is door alle opgebouwde kennis en kunde over de zorg voor COVID patiënten deze zorg inmiddels goed geborgd binnen de zorginstellingen. Daarom wordt het coronacentrum in Wolvega per 1 april gesloten.

Wat betekent dit concreet?
Als na 1 april 2022 extra opnamecapaciteit nodig zou zijn, dan vindt er in het Regionaal Overleg Acute Zorg (RONAZ) Fryslân afstemming plaats over extra maatregelen. Eerder werd op 24 maart 2020 het COVID-huis in Heerenveen bij Anna Schotanus ingericht en sinds oktober 2021 het coronacentrum in Wolvega bij LindeStede. De extra capaciteit is ingezet voor zowel de eigen sectoren als voor de uitstroom vanuit de ziekenhuizen en uit de thuissituatie.

Goede samenwerking en inzet
“Sinds de opening van het coronacentrum is er altijd goede samenwerking geweest tussen de zorginstellingen en het Zorgkantoor voor het creëren van extra zorgcapaciteit”, zegt Jan Maarten Nuijens, lid van het RONAZ en bestuurder bij KwadrantGroep. “Er zijn enkele honderden patiënten opgenomen geweest. Veel zorgprofessionals hebben zich hiervoor met hart en ziel extra ingezet, daar zijn we hen heel dankbaar voor.”

© 2022 - Alliade
Inloggen
scrollen