• Home
  • Over Alliade
  • Nieuws
  • Vanaf 1 mei is Alliade ouderenzorg (voorheen Meriant) onderdeel van het ELV-loket Friesland

Vanaf 1 mei is Alliade ouderenzorg (voorheen Meriant) onderdeel van het ELV-loket Friesland

2 juni 2022

Vanaf 1 mei is Alliade ouderenzorg (voorheen Meriant) aangesloten bij het ELV Loket Friesland. Dit betekent dat Alliade voor het eerstelijnsverblijf samen gaat werken met Noorderbreedte, KwadrantGroep, Patyna en ZuidOostZorg. En samen het triagepunt bemenst.

Wat is het ELV Loket Friesland?
Het ELV Loket Friesland ondersteunt huisartsen bij het in kaart brengen van de urgente hulpvraag van hun patiënten. Het gaat dan om eerstelijnsverblijf voor patiënten die tijdelijk niet veilig thuis kunnen zijn, maar waarvoor een ziekenhuisopname niet (meer) nodig is. Het ELV Loket zorgt ervoor dat huisartsen en patiënten snel duidelijkheid hebben over de zorg en behandeling die nodig is en waar iemand vervolgens terecht kan. 

1 mei, één nummer voor Friesland
Door de triage voor het eerstelijnsverblijf centraal op te pakken, hoeft de huisarts voortaan provinciaal nog maar één nummer te bellen: 088 - 512 7777. Het ELV Loket kijkt dan direct mee naar wat er nodig is en welke plek er beschikbaar is. Voor zowel de huisarts als de patiënt betekent deze aanpak dat er sneller duidelijkheid is over plaatsing. Dubbele triage wordt hierdoor voorkomen en door de uitvraag vanuit het ELV wordt direct duidelijk welke zorgorganisatie de beste plek voor de patiënt beschikbaar heeft.

Belangrijke uitbreiding van de samenwerking
Via de website kan de huisarts in één oogopslag zien waar er in Friesland nog plek is. Het initiatief wordt als zeer positief ervaren door de huisartsen. "En daarom is het belangrijk dat de samenwerking nu wordt uitgebreid", stelt Jet van Leeuwen van de Friese Huisartsen Vereniging. Zij is lid van de klankbordgroep van de oprichting van het ELV Loket. "Voor ons als huisartsen scheelt het ELV Loket heel veel tijd, omdat er vanaf het begin wordt meegedacht en breder wordt gezocht naar een oplossing die ook meteen beschikbaar is."

Inzicht en Overzicht
Directe plaatsing op de juiste plek is door het ELV-loket bijna altijd gegarandeerd. "En dat komt de patiënten ten goede", aldus Jet van Leeuwen. "Want hoe sneller iemand de juiste zorg ontvangt, hoe groter de kans op een goed herstel. Daarnaast kunnen we zo verkeerde opnames voorkomen en daarmee efficiënter omspringen met het schaarse zorgpersoneel". 

Meer informatie voor u als huisarts
Het ELV Loket Friesland staat vanaf 1 mei 24/7 voor je klaar. Je kunt ons eenvoudig bereiken tussen 08:30 - 17:00 uur via 088 - 512 7777. Buiten deze tijden word je automatisch doorverbonden naar de Zorgcentrale die de tirage en plaatsing overneemt. Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via dit nummer.

 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Volwassenen
Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen