Burgmeester Buma op bezoek bij KDC De Vlieger en Salomonszegel

13 mei 2022

Hoog bezoek voor Kinderdagcentrum De Vlieger en de kind- en jeugdgroepen van de Salomonszegel in Leeuwarden. Burgemeester Sybrand Buma van de gemeente Leeuwarden kwam samen met Monique Coenen en Foke de Boer woensdag 11 mei op werkbezoek.

Kennismaking
Aan het begin van de middag ging de burgemeester samen met leidinggevende Heleen Turkstra en directeur Silvia Vuist langs de verschillende groepen van het KDC en maakte contact met de kinderen en betrokken medewerkers. Daarna ging het gezelschap door naar de Salomonszegel (zie foto). Een aantal kinderen en pedagogisch medewerkers ontving het gezelschap met koffie, thee en limonade. De burgemeester stelde vragen aan de kinderen over waar ze naar school gaan, wat ze later willen worden en of ze vanuit de groep ook sporten. Vanuit de kinderen waren er ook vragen voor de burgemeester: “Wanneer is dat nieuwe Cambuurstadion eigenlijk klaar, daar gaat u toch over?”

Trots
Bij beide locaties viel op hoe trots medewerkers op hun werk en behaalde successen zijn. Maar er was ook oog voor de uitdagingen waar we samen voor staan. Burgemeester Buma gaf aan respect te hebben voor het werk en de oprechte aandacht die er voor ieder individueel kind is.

 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Leeftijdscategorieën Kinderen
  • Delen