Fijne en veilige woonplek beschikbaar voor jongeren die op zichzelf willen

7 september 2022

Heb je een (licht) verstandelijke beperking en wil je op jezelf wonen? Kom bij ons op kamers. En ontdek wat er komt kijken bij op jezelf wonen en welke zorg of begeleiding je daarbij nodig hebt. We bieden je een fijne en veilige plek waar je aan je zelfstandigheid kunt werken.

Op kamers
Bij de vrijheid van zelfstandig wonen horen ook verplichtingen, zoals het huishouden doen, koken, rekeningen betalen en op tijd naar school of werk gaan. We beschikken over op kamers-locaties waar je met begeleiding en behandeling leert zelfstandig te wonen. Je kunt op kamers in Leeuwarden. Daar heb je een eigen slaapkamer, wc en douche. Je deelt de woonkamer en keuken. Maar je kunt ook op kamers in Sneek. Daar heb je een eigen appartement en kun je 24 uur per dag hulp vragen bij het steunpunt. We kijken waar jij aan toe bent: wat kun je aan en wat wil je zélf leren?

Samen met ouders
Belangrijk in onze aanpak is de samenwerking tussen jou, je ouders en onze pedagogisch medewerkers. Maar ook met je omgeving. Bijvoorbeeld met je school, je werkgever, je familie en vrienden. We houden van korte lijntjes.

Wie wonen er nog meer?
Onze op kamers-locaties zijn geschikt voor jongeren vanaf 17 jaar met een (licht)verstandelijke beperking. In Leeuwarden (Huizum Dorp) is er nog plek voor 2 jongeren. En in Sneek aan de Vrijbuiterstraat voor ook nog 2 jongeren.

Meer weten?
Kijk op onze website bij Huizum Dorp 17B en Vrijbuiterstraat 2 of bel met ons Klantadviescentrum. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 244 42 00 of stuur een e-mail naar klantadvies@alliade.nl Onze medewerkers helpen je graag!

  • Delen
  • Delen