Alliade helpt meer dan 100 zij-instromers aan loopbaan in zorg

11 november 2022

Tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar een zinvolle baan, maar hebben geen zorgdiploma. Alliade helpt deze mensen niet alleen bij het vinden van een baan, maar ook aan scholing. Vanaf oktober dit jaar zijn er binnen de zorgorganisatie al 103 mensen gestart als zogenaamde ‘zij-instromer’. Zij beginnen direct bij Alliade en combineren werken met leren.

Alliade helpt mensen aan een loopbaan

Alliade biedt verschillende leerwerktrajecten aan en helpt mensen aan een loopbaan in gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg of werk & dagbesteding. De twee groepen die dit najaar starten, worden opgeleid tot begeleider b en (maatschappelijk) verzorgende IG. Het leerwerktraject duurt voor iedere deelnemer twee à tweeënhalf jaar. In deze periode werken mensen op locaties van Alliade en besteden tegelijk één dag in de week aan de studie. Hendrik: “Ooit liep ik stage op een school voor speciaal onderwijs. Door omstandigheden kon ik die opleiding niet afmaken. Zes jaar terug begon ik naast mijn baan als schilder met vrijwilligerswerk: elke week sportte ik met mensen met een verstandelijke beperking. Deze doelgroep sprak mij zo aan; ze leven met plezier en een bepaalde luchtigheid. Ik ben blij dat ik een loopbaan in de zorg ben begonnen!”

“Terug de schoolbanken in, dat is voor sommige mensen een hele tijd geleden. Ik vind het mooi om te zien dat mensen met verschillende achtergronden geïnteresseerd zijn in de zorg en de stap durven nemen. Dat vraagt lef. Ik hoor meerdere mensen zeggen, ik doe dit nu al zo lang, blijf ik dit nog twintig jaar doen… Nee, ik ga toch die stap nemen. We krijgen er nieuwe collega’s bij uit onder andere horeca, detailhandel, logistiek en beveiliging. Iedereen die zich geroepen voelt om een steentje bij te dragen, de juiste houding heeft, kan solliciteren”: aldus Anny Hartstra, directeur HR.

Traject op maat

Alliade wil doorlopend mensen zonder zorgopleiding een kans geven om aan de slag te gaan in de zorg. Iedereen die graag bij Alliade aan de slag wil, is welkom om in gesprek te gaan met één van de recruiters. Er wordt dan gekeken of het mogelijk is om een traject op maat uit te stippelen.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Ouderenzorg
Gehandicaptenzorg
Jeugdzorg
Werk en dagbesteding
Leeftijdscategorieën Kinderen
Jongeren
Jong volwassenen
Volwassenen
Ouderen
  • Delen