“We zijn trots op onze vakgroep logopedie van ons onderdeel ouderenzorg!”

6 maart 2022

Ons team van logopedisten van ons onderdeel ouderenzorg is trots. En terecht! Iedere dag zet het team zich in voor jong en oud. 6 maart – de landelijke dag van de logopedie – is het moment bij uitstek om extra aandacht te vragen voor dit specialisme.

Gusta, Janneke, Jolein en Loes zijn de gezichten van het team logopedie van ons ouderenzorg onderdeel. Naast logopedische zorg binnen onze woonzorgcentra bieden ze ook eerstelijnszorg. U hoeft dus niet beslist te wonen bij Meriant om gebruik te kunnen maken van hun behandelingen.

Onze logopedisten hebben zich gespecialiseerd in verschillende aandachtsgebieden. Zo zijn een aantal geschoold en ervaren in het geven van afasie- en ademtherapie. Drie zijn lid van het Parkinsonnet en ook is men bedreven in larynxmanipulatie. Hierbij draait alles om het behandelen van logopedische problemen die veroorzaakt worden door stem-, globus- en slikstoornissen. De logopedisten zien veel cliënten met COPD, dementie, CVA en Parkinson en behandelen de klachten die daaruit voortkomen. Na de komst van de coronapandemie is het behandelen van (long) covid hier ook aan toegevoegd.

Meer weten over onze logopedisten?
Ga naar onze website over de ouderenzorg https://bit.ly/3pAXliR. Hier stellen ze zich stuk voor stuk voor, laten weten waarin ze gespecialiseerd zijn, over welke diploma’s en (kwaliteits)certificaten ze beschikken en waarom ze hebben gekozen voor werken in de (ouderen)zorg. Ook ziet u hoe u snel met ze in contact kunt komen en hoe het zit met verwijzingen en eventuele vergoedingen.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Ouderenzorg
Leeftijdscategorieën Ouderen
  • Delen