Nieuw verpleeghuis Hantumerstate officieel geopend

11 oktober 2021

Op 8 oktober 2021 heeft Alliade een nieuwe locatie aan de Hantumerweg in Dokkum geopend. De nieuwe locatie valt onder de zorg van Talant en draagt de naam: Hantumerstate. Een bijzonder verpleeghuis voor ouderen met een (licht) verstandelijke beperking. 

Eerder dit jaar konden cliënten al intrek nemen in de nieuwe zorglocatie. In verband met corona kon dit toen niet gevierd worden. Ook nu was het een ingetogen feest. “Ondanks dat we het niet zo groots konden vieren als we hoopten, wilden we deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij laten gaan”, vertelt hoofd Cobi Vellinga. “De naam werd buiten en op afstand onthuld. Voor de bewoners en medewerkers werd daarna een feestelijk diner georganiseerd.”

Verpleeghuis voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking
In het ontwerp van de gebouwen is rekening gehouden met de beperkingen van de bewoners. Zo zijn de huiskamers, gangen, studio’s en badkamers ruim opgezet en geschikt voor mensen in een rolstoel. Cobi Vellinga: “Voor de cliënten was de nieuwe woning even wennen, maar inmiddels voelen zij zich helemaal thuis.” De medewerkers waren direct enthousiast. “Een collega zei onlangs dat ze het jammer vindt dat ze bijna met pensioen gaat nu ze op zo’n prachtige plek werkt!”

Investeringen in scholingen, samenwerking en domotica

Om gespecialiseerde zorg te kunnen bieden, volgden alle begeleiders een opleiding tot verzorgende IG of verpleegkundige. Daarnaast is er een nauwe samenwerking met de huisartsenpraktijk in Dokkum. Wekelijks komt er een huisarts op locatie om dossiers door te spreken. De begeleiders van Hantumerstate maken bovendien gebruik van een geavanceerd domotica-systeem via een app op hun telefoon. Dankzij de geluidsdetectie, bewegingssensoren en camera’s kunnen de begeleiders sneller en beter reageren.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
Leeftijdscategorieën Jongeren
Jong volwassenen
Volwassenen
  • Delen