Alliade

Dagbesteding voorlopig nog niet helemaal open

Vanaf 2 juni is de dagbesteding bij Talant, Reik en Wil weer voorzichtig opgestart. Wij hebben, zoveel mogelijk, samen met medewerkers, cliƫntenraden en verwanten plannen gemaakt voor het gefaseerd opstarten van de dagbestedingslocaties.

Het openen van de dagbestedingslocaties blijft door de coronasituatie maatwerk. Bij het beoordelen van de mogelijkheden kijken wij bijvoorbeeld naar: 
 
De aard van de activiteiten;
de vervoersmogelijkheden waarbij de veiligheid is gegarandeerd; 
het vloeroppervlak van de ruimtes zodat we de 1,5 meter regel kunnen garanderen. 
 
Daarnaast bekijken we ook per cliënt of deze in staat is zich te houden aan de preventiemaatregelen. De veiligheid van onze cliënten en onze medewerkers staat immers voorop. Het is momenteel nog te risicovol om terug te gaan naar de oude situatie. Dit betekent helaas ook dat nog niet alle cliënten naar de dagbesteding kunnen.
 
Onze teams op de locaties begrijpen dat dit voor veel cliënten een teleurstelling is. Er wordt al weken uitgekeken om weer lekker aan de slag te kunnen met de eigen dagbestedingsactiviteiten. We onderzoeken hoe we zo spoedig mogelijk weer zo veel mogelijk locaties kunnen openen. In de tussentijd proberen we, met creatieve oplossingen, de cliënten in hun eigen woonomgeving alternatieve activiteiten aan te bieden. 
 
© 2021 - Alliade