Alliade

Twee nieuwe leden Raad van Toezicht Alliade

De Raad van Toezicht van Zorggroep Alliade heeft per 1 september 2020 twee nieuwe leden benoemd. Het gaat om drs. Kees Donkervoort, algemeen directeur bij KPN Health en drs. Mirjam Kuin, voorzitter raad van bestuur bij stichting WIJ Groningen. Mevrouw Kuin is benoemd op voordracht van de Centrale Ondernemingsraad van Alliade.

Met de benoeming worden twee vacante posities in de Raad van Toezicht vervuld. Met de komst van de nieuwe toezichthouders haalt Zorggroep Alliade veel kennis en ervaring binnen.

Binnen de Raad van Toezicht krijgt mevrouw Kuin organisatieontwikkeling en HR als portefeuille. Zij is werkzaam als voorzitter raad van bestuur bij WIJ Groningen en heeft ruime ervaring op bestuurs- en directieniveau bij verschillende zorgorganisaties. Zij werkte eerder onder andere bij GGZ Friesland en Alescon, een sociale werkvoorziening in Drenthe.

De heer Donkervoort is werkzaam als algemeen directeur van KPN Health en krijgt bedrijfsvoering als portefeuille. Hij wordt eveneens lid van de auditcommissie financiën. Donkervoort heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg en werkte eerder onder andere als directievoorzitter bij het MCL en als voorzitter raad van bestuur bij Zorggroep Leveste Middenveld.

Met de komst van de twee nieuwe leden bestaat de Raad van Toezicht van Alliade uit zeven leden.  

© 2020 - Alliade