Alliade

Extra handen voor de zorg

De Friese zorginstellingen zijn een gezamenlijke campagne begonnen voor het werven van medewerkers voor de zorg. De oproep geldt niet alleen voor mensen die niet (meer) werkzaam zijn in de zorg. Ook mensen zonder ervaring in de zorg zijn meer dan welkom. Op deze manier kunnen we alle mensen helpen die zorg nodig hebben.

Extra handen voor de zorg
De ouderen-, gehandicapten- en thuiszorgorganisaties in Friesland hebben het in deze tweede coronagolf extra druk. Zorgpersoneel blijft huis bij klachten, moet thuis de testuitslag afwachten of kan door besmetting niet aan het werk. Daarnaast duurt deze coronagolf langer dan de eerste, waardoor we nog meer handen nodig hebben. Kortom: alle hulp is welkom!

Om die reden hebben de Friese zorginstellingen de handen ineen geslagen. Met de gezamenlijke campagne ‘Extra handen voor de zorg’ worden de burgers van Friesland opgeroepen om de Friese zorgorganisaties te helpen. Iedereen die zich wil inzetten is welkom, ook mensen zonder een zorgachtergrond. Aanmelden kan via de website www.extrahandenvoordezorg.nl.

Flexpool Zorggroep Alliade
Bij Zorggroep Alliade neemt de druk op de zorg uiteraard ook toe. Hierdoor zijn wij ook een eigen flexpool gestart. Zo kunnen mensen die bij willen springen in de zorg zich ook bij ons aanmelden. Voor sommige functies zijn bepaalde diploma’s nodig en voor andere helemaal niet. Ook hierachter is het idee dat vele handen licht werk maken en dat we het samen moeten doen. Wil je meer weten over onze flexpool of wil je je aanmelden? Klik hier voor meer informatie.

© 2020 - Alliade