Alliade

Coronatoegangsbewijs en meer taxivervoer mogelijk

Vanaf 25 september vinden een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen plaats. Alliade volgt hierin de adviezen van de overheid. We heffen de 1,5 meter voor cliƫnten en bezoekers op, maar de basisregels blijven belangrijk. Welke andere gevolgen zijn er voor Alliade?

QR-code voor cliënten
Wanneer u naar evenementen, horeca of culturele voorstellingen gaat, is het coronatoegangsbewijs verplicht. Dit geldt ook voor cliënten van Alliade. Het coronatoegangsbewijs kan de cliënt op twee verschillende manieren laten zien:

  • Een coronatoegangsbewijs via de CoronaCheck-app.
  • Een geprinte QR-code

Met uw persoonlijke DigiD kunt u het coronatoegangsbewijs in de CoronaCheck-app aanmaken. Het is de verantwoordelijkheid van de cliënt of wettelijk vertegenwoordiger om het coronatoegangsbewijs te regelen.  

Gevaccineerd maar geen DigiD?
Cliënten die gevaccineerd zijn maar geen DigiD hebben, kunnen voor een geprinte QR-code de helpdesk van CoronaCheck bellen: 0800-1421 of 0800-1351. 

Coronatoegangsbewijs binnen Alliade
Het is niet nodig om een coronatoegangsbewijs te laten zien bij bezoek aan locaties van Alliade. Komt u op bezoek op één van onze locaties? Dan vragen we u nog steeds om uw contactgegevens te registreren bij binnenkomst op de locatie. Deze worden na 14 dagen weer vernietigd.

Meer taxivervoer mogelijk
Vanaf maandag 27 september mogen volgens de nieuwe richtlijnen weer 8 cliënten in een taxi. Het wordt hierdoor voor meer cliënten weer mogelijk om binnenkort weer, of vaker, met de taxi naar dagbesteding te gaan. We kunnen niet direct alle cliënten inplannen, daarom doen we het stap voor stap. Zodra een cliënt weer, of vaker, van de taxi gebruik kan maken, wordt hij/zij of de wettelijk vertegenwoordiger daarover persoonlijk geïnformeerd.

Vragen?
Heeft u vragen over het coronatoegangsbewijs of taxivervoer? Neem dan contact op met de medewerkers op de locatie.

© 2021 - Alliade
scrollen