Alliade

Het juryteam

Zorggroep Alliade heeft drie actieve personen bereid gevonden deel te nemen als jurylid voor de campagne Onze Sterren. Alle juryleden hebben een mooie link met de zorg. Hieronder stellen ze zich aan u voor.

Wieberen Elverdink - Journalist en Columnist Leeuwarder Courant

Mijn naam is Wieberen Elverdink, ik ben 37 jaar en woon met mijn vrouw en drie kinderen in de Friese Zuidoosthoek. In het dagelijks leven ben ik journalist voor de Leeuwarder Courant en sinds afgelopen zomer heb ik een eigen column in de zaterdagbijlage Sneon en Snein.

Niet lang nadat ik in 2005 bij de krant in dienst kwam, zei een collega tegen mij: ,,Elke Fries heeft in zijn leven minimaal een keer het recht om in de Leeuwarder Courant te schitteren.’’

Later begreep ik wat hij daar eigenlijk mee bedoelde.

Niet dat we er voor moesten ijveren om iedereen daadwerkelijk een keer onze kolommen in te fietsen. Nee, hij wilde zeggen dat elk mens daar in principe wél bijzonder genoeg voor is. Dat elk mens een verhaal te vertellen heeft, dat interessant, belangrijk, mooi of relevant is, hoe klein soms ook.

In het nieuws draait het vaak om prominenten. Om mensen die beslissingen nemen. Mensen die iets groots presteren. Mensen die vaak toch al in de spotlights staan.

In mijn werk probeer ik daar juist omheen te kijken. Om mensen te belichten die zelf misschien niet eens inzien hoe belangrijk ze zijn. Mensen die in schaduwen staan, zich achter de coulissen begeven, soms bewust, maar vaker omdat ze niet anders gewend zijn.

En juist om hen draait het, denk ik, tijdens deze Onze Sterren-campagne. Het mag duidelijk zijn dat mij dat bijzonder aanspreekt.

Henk Gootjes - Teamleider Communicatie ZorgpleinNoord

Mijn naam is Henk Gootjes. Ik werk bij ZorgpleinNoord, een organisatie die zich bezighoudt met de arbeidsmarkt in zorg en welzijn in Friesland, Groningen en Drenthe.

Op dit moment is er grote behoefte aan personeel in zorg en welzijn. Ik zet mij dagelijks in om mensen te laten kiezen voor een baan in zorg en welzijn, of ze te behouden voor onze prachtige sector. Zodat goede zorg en ondersteuning voor iedereen in Noord-Nederland beschikbaar is en blijft.

En daar zetten onze Zorgsterren zich ook voor in. Met hart, ziel en professionaliteit zorgen zij voor mensen die dit nodig hebben. Ik ben nu al erg trots op al die genomineerde zorgtoppers! Want zij maken het verschil voor anderen. Ik geloof dat zij de basis zijn voor de toekomst van een leefbaar Noord-Nederland! Daarom is het goed dat wij, mede met deze Zorgsterrenverkiezing, veel aandacht aan deze toppers besteden! En daarom neem ik met plezier zitting in de jury.Tot snel!
 

Marije Storm - Centrummanager klinische Geriatrie en Reumatologie ziekenhuis Tjongerschans

Ik ben Marije Storm, en werk als Centrummanager Klinische Geriatrie en Reumatologie in Ziekenhuis Tjongerschans te Heerenveen. Ik ben 46 Jaar, getrouwd en moeder van drie dochters. Ik woon in Kortehemmen. Vanaf mei 2019 ga ik samen met Janet Schoneveld van Meriant het Expertisecentrum voor medisch specialistische ouderenzorg aansturen (opening nieuwbouw, juni 2019). Een uniek samenwerkingsconcept dat voor de patiƫnt echt meerwaarde zal gaan hebben. Omdat het de juiste zorg op het juiste moment en op de juiste plek wil bieden.

Dat klinkt logisch en eenvoudig, maar dat is het in de praktijk zeker niet. We willen de zorg nog meer als maatwerk aanbieden. Als manager probeer ik medewerkers daarin zo goed mogelijk te faciliteren.

Door mijn ervaring in het ziekenhuis weet ik hoe belangrijk de mensen zijn die iedere dag de zorg aan de patiënten verlenen. Zij zien de realiteit en hebben met de realiteit van doen. Die wordt in veel gevallen steeds complexer en er is niet altijd een passende oplossing. Dat brengt heel andere behoeftes en zorgvragen met zich mee, waar de maatschappij zelf (lees artsen, verpleegkundigen, verzorgenden, patiënten, familie en mantelzorgers) ook nog aan moet wennen. In een paar jaar is het hele zorglandschap veranderd.

Onze zorgverleners anticiperen hier dagelijks op, moeten soms ook pionieren daar waar ze de mazen tegenkomen in het zorgsysteem. Daarbij regelen ze de zorg (vraag) van vandaag maar bouwen ook aan de toekomst.

Juist met de individuen die dat extra stapje doen of die op zoek zijn naar verbetering van zorg in welke vorm dan ook wordt de basis gelegd. Een basis die noodzakelijk is nu en uitgebouwd kan worden naar wat nodig is in de toekomst. Het zijn die mensen die de Onze Sterren campagne zoekt en belicht. Om deze mensen te laten schitteren doe ik als jurylid graag mee, want ik heb daar diep respect voor.

© 2020 - Alliade