Alliade

'Onze cliënten zijn de echte sterren !'

Team Fazant.jpg

Opgetogen staan ze te wachten op de limousine. Het haar perfect gekapt, make-up zorgvuldig aangebracht en kleding geheel in stijl. Dat hoort als je naar een sterrendiner gaat. De cliënten uit Surhuisterveen zijn door medewerkers genomineerd als ster van Alliade. Want deze mensen zijn hun sterren!

“Ik vind onze cliënten echte sterren en wil ze graag in het zonnetje zetten. Dat verdienen ze”, aldus begeleidster Wilma Zijlstra-Lenting. Talant heeft besloten dat de locaties in Surhuisterveen gaan sluiten. “Veel cliënten wonen hier al 30-40 jaar. Het sluiten van de locaties zorgt voor veel verandering.”

Wilma: “Ik vind onze cliënten echte sterren en wil ze graag in het zonnetje zetten. Dat verdienen ze”

Afscheid

“Er verhuizen medecliënten met wie ze een goede band hadden. En collega’s, aan wie ze gehecht zijn, vertrekken. Ook kregen ze te maken met twee sterfgevallen op de groep. Hier hadden ze veel verdriet van. Ondanks al hun verdriet, gemis, afscheid en verandering, gaan ze op hun eigen manier er goed mee om.”

Trots

“We gaan er met z’n allen voor. Iedereen doet reuze zijn best om er nog een fijne tijd en het beste van te maken. Ondanks alle onzekerheid is er een goede en harmonieuze sfeer. Ik vind dat dit wel beloond mag worden. Ik ben in ieder geval enorm trots op deze toppers, onze sterren!”

Herinnering

De sterren uit Surhuisterveen stralen op de terugreis nog steeds. “We hebben niet gewonnen, maar onze prijs was deze feestavond én de rit in de limousine”, vinden ze unaniem. Voordat ze in de limousine stappen genieten ze nog even van een leuke fotoshoot. Een mooie herinnering aan deze bijzondere avond.

 

De nominatie van Wilma is eind 2018 geschreven. Het sterrendiner was 31 januari 2019. Op dit moment wonen er nog zes cliënten. Ook zij verhuizen binnen nu en drie maanden naar een andere locatie.

© 2020 - Alliade