PWO opgenomen in Kennislandschap Gehandicaptensector

21 januari 2022

Er is veel kennis over de gehandicaptensector, maar overzicht ontbrak. Het Kennislandschap Gehandicaptensector brengt daar verandering in: het is dé centrale plek die laat zien waar je in Nederland welke kennis vindt. Ook de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) van Alliade is erin opgenomen.

Wat vind je in het Kennislandschap?
In het Kennislandschap Gehandicaptensector zie je wie wat kan betekenen, voor welke doelgroep en op welke manier. Als je op een organisatie klikt waarover je meer wilt weten, kom je op de website met actuele informatie en kennisproducten. Het Kennislandschap is opgezet en wordt beheerd door Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) en Vilans. Het is gemaakt voor zorgprofessionals, naasten van mensen met een verstandelijke beperking, beleidsmakers en andere betrokkenen in de gehandicaptensector.

Nieuwe kennis breed delen voor betere zorg
Het Kennislandschap is afgelopen week geactualiseerd. In deze nieuwe editie vind je, bij de kenniscentra en -netwerken, ook PWO. Dat vinden we belangrijk, want de resultaten van de PWO-onderzoeken moeten ten goede komen aan cliënten, naasten en zorgmedewerkers. Niet alleen binnen Alliade, maar ook daarbuiten. Door de nieuwe kennis die we ontwikkelen breed te delen, kunnen we bijdragen aan betere zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. In de pdf hieronder zie je daar een actueel voorbeeld van.

Bestanden/Downloads

  • Delen
  • Delen