Geslaagde Masterclass Gehandicaptensector

14 juli 2022

Op 5 juli vond in Zwolle de Masterclass Gehandicaptenzorg plaats, een samenwerking tussen congresbureau Hart voor Zorg en PWO. Centraal thema op dit congres: actuele inzichten over veelvoorkomende gezondheidsproblemen bij mensen met een verstandelijke beperking. Voor de ongeveer 100 aanwezigen was er een gevarieerd programma met plenaire lezingen, een kennisquiz, tafelgesprek, minidocumentaire en verschillende workshops.

Reacties van bezoekers

Het was een geslaagde dag met enthousiaste bezoekers. Enkele reacties:

  • 'Ik heb echt veel nieuwe dingen gehoord.'
  • 'Dat het zo slecht gesteld is met de fitheid van veel cliënten; ik schrok ervan. Goed om te weten dat we daar met kleine veranderingen al verbetering in kunnen brengen.'
  • 'Heel bijzonder, zo'n aangrijpend verhaal van familieleden.'
  • 'Het was afwisselend en eigenlijk allemaal interessant.'

Genoeg reden voor Hart voor Zorg en PWO om na te denken over een vervolg.

Gemist? Bekijk de webinars

Was je er niet bij en ben je benieuwd naar verschillende onderwerpen die aan bod kwamen? Of was wel aanwezig en wil je nog iets terugzien? Bekijk dan de webinars die vooraf zijn opgenomen.

Minidocumentaire
Op het congres vond ook de première plaats van Pluk de dagbesteding: mijn dag, mijn beleving. Deze minidocumentaire over veranderende dagbesteding voor mensen met downsyndroom en dementie is gemaakt door studenten van het Honours College van Rijksuniversiteit Groningen als eindopdracht voor het keuzevak Down & Dementie, waarvan hoofd PWO Alain Dekker docent en coördinator is. De documentaire vind je op het YouTube-kanaal van PWO, samen met twee eerdere documentaires van studenten.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
  • Delen