Alliade
Simmerwille logo.png

 

 

 

Simmerwille

Vol trots nemen wij u in onze campagne Simmerwille mee naar 8 van onze unieke zorglocaties. Stuk voor stuk zijn ze verrassend en bieden ze mooie (horeca)activiteiten, zomerse producten of zijn ze actief in de recreatiesector in Friesland. Zo bent u verzekerd van een aangenaam zomerseizoen lekker dicht bij huis. Plezierig toch?

En we maken het extra interessant want in de maanden juli en augustus maakt u kans op leuke prijzen zoals sfeervolle arrangementen en zomerse producten. Het enige wat u hoeft te doen is het online deelnameformulier invullen dat is gekoppeld aan de winactie.

Vanaf 8 juli t/m 26 augustus stellen wij iedere week een zorglocatie aan u voor. Dit betekent 8 weken lang kans maken op leuke prijzen en de mogelijkheid om kennis te maken met onze teams met allen hun unieke karakter!

TIP 3 vanaf 22 juli: Voor alle helden op sokken, speelhal kinderboerderij de Naturij

De vrolijke kleuren van glijbanen, schommels en een springkussen stralen je tegemoet. Voor de echte knuffelaars zijn er volop dieren die wel houden van wat aandacht en bij hoge temperaturen mag je gerust een plonsje maken in het spartelbad.

Voor alle helden op sokken is er een prachtige speelhal. Dus ook wanneer de zomer iets minder zomers is kun je prima terecht bij kinderboerderij de Naturij in Drachten. Je hoeft alleen bij de ingang je schoenen op de plank te zetten en je bent verzekerd van veel overdekt speelplezier. De speelhal wordt gerund door de meewerkers (cliënten) van Wil. Samen met hun begeleiders vormen ze een sterk team dat naast vertier ook alles regelt voor de lekkere trek tegen een aantrekkelijke prijs. Zowel buiten als binnen is een parcours voor de toekomstige formule 1 coureurs. Buiten is zelfs een volledig ingerichte verkeerstuin waar je al jong de regels in het verkeer kunt leren. Dus kiddo's: pas je snelheid een beetje aan!

Niet voor niets is kinderboerderij de Naturij in Drachten door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje van Friesland. Prima adresje dus!

Adres: Oude Slingeweg 4, 9204 WS Drachten
Tel.: 0512 517 744
Website de Naturij: www.naturij.nl
Website Wil: www.welkombijwil.nl

TIP 2 vanaf 15 juli: Thee voor twee bij kwekerij Passiflora

Wauw, wat een paradijsje! Aan de rand van Drachten sta je midden in een groene oase bij kwekerij Passiflora - onderdeel van Ondernemend Talant. Bij binnenkomst word je enthousiast begroet door de medewerkers.

Het team bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden ondersteund door begeleiders van zorgorganisatie Talant. Stuk voor stuk hebben ze groene vingers en samen zorgen ze er voor dat de borders van het complex in ‘shape’ zijn. Laat je je graag verrassen? Breng dan een bezoekje aan de belevingstuin. Toe aan wat extra vitamientjes of een rustmomentje? Dan is de pluktuin en aansluitend een drankje in de theetuin een prima oplossing. Voor jong en oud is Passiflora een prachtig en leerzaam uitje. Voor groepen organiseert het team graag een rondleiding op maat.

Adres: De Akkers 5 9204 WE Drachten
Tel.: 0512 58 07 71 of 0512 58 07 72 of mob: 06 - 20 24 96 76
E-mail: passifloravasteplanten@talant.nl
Website: https://passiflora.talant.nl/

 

Foto-impressie Passiflora

Bron fotografie: website Passiflora

TIP 1 vanaf 8 juli: Overnachten in een groene oase bij natuurkampeerterrein Ikenhiem

Ga lekker zitten in het gras. Sluit je ogen. Sssssttttt… geniet van alle natuurgeluiden. Hier geen Facebook en Twitter, maar echt gekwetter van onze gevleugelde vrienden. De vogeltjes fluiten dat het een lieve lust is en brengen je helemaal tot rust. Een prachtplek om te recreëren maar ook een cadeautje wanneer je hier dagelijks mag werken.

Ikenhiem wordt gerund door een fanatiek team van cliënten van zorgorganisatie Talant. Naast het ontvangen van gasten op de camping zorgen zij ervoor dat de groenten weelderig groeien in de moestuinen. Ook steken ze graag de handen uit de mouwen bij het zwaardere werk zoals bijvoorbeeld houthakken en maaien. De camping ligt middenin een bos- en heiderijk natuurgebied nabij het dorpje Wijnjewoude. Al wandelend of fietsend in de omgeving voelt het alsof je een stapje terug doet in de tijd. Oude karrensporen en zelfs pingoruïnes. Dit zijn veenplassen die zijn ontstaan in de ijstijd. Met een beetje fantasie zie je de mammoetfamilies rondlopen…Toe aan wat verkoeling? Bezoek op een warme dag het nabijgelegen openluchtbad in Bakkeveen.

Het team van Ikenhiem ziet je graag verschijnen. Tot snel!

Adres: Ald Duerswâld 16, 9241 WN Wijnjewoude
Tel.: 06 - 51961564
E-mail: info@natuurcamping-ikenhiem.nl
Website: www.natuurcamping-ikenhiem.nl

© 2019 - Alliade