Alliade

De Simmerwille campagne is afgelopen. Winnaars hebben persoonlijk bericht ontvangen.

Simmerwille

Vol trots nemen wij u in onze campagne Simmerwille mee naar 8 van onze unieke zorglocaties. Stuk voor stuk zijn ze verrassend en bieden ze mooie (horeca)activiteiten, zomerse producten of zijn ze actief in de recreatiesector in Friesland. Zo bent u verzekerd van een aangenaam zomerseizoen lekker dicht bij huis. Plezierig toch?

En we maken het extra interessant want in de maanden juli en augustus maakt u kans op leuke prijzen zoals sfeervolle arrangementen en zomerse producten. Het enige wat u hoeft te doen is het online deelnameformulier invullen dat is gekoppeld aan de winactie.

Vanaf 8 juli t/m 26 augustus stellen wij iedere week een zorglocatie aan u voor. Dit betekent 8 weken lang kans maken op leuke prijzen en de mogelijkheid om kennis te maken met onze teams met allen hun unieke karakter!

TIP 8: Buitenkaars en verwenpakket van de Wurksjop

Ben je op zoek naar een bijzonder cadeau, handgemaakte kaarsen, fijne zeep of leuke woon-accessoire? Kom dan eens langs bij de Wurksjop in Burgum. Deze bijzondere cadeauwinkel verkoopt veelal eigengemaakte producten met een verhaal. Het assortiment is verrassend en wisselt regelmatig.

De kaarsen en zeepproducten worden achterin de winkel in het eigen atelier gemaakt. Er is veel creatieve aandacht voor vorm en kleur en dat maakt de kaarsen en zeep gewilde cadeaus. Je kunt zeep laten personaliseren met tekst, bijvoorbeeld een zeepstaafje met tekst op elke zijde als bedankje voor een bruiloft. En uiteraard pakken de medewerkers van de Wurksjop het mooi voor je in! Ook voor een lekker kopje koffie of thee met verse zelfgemaakte taart, kun je bij de Wurksjop terecht. De gezellige koffiecorner maakt ‘sjoppen’ in Burgum een ware belevenis! 

De Wurksjop is een werk- en leerplek van Wil die mensen helpt zich verder te ontwikkelen. Je leven inrichten zoals jij dat wilt en kunt; Wil ziet voor iedereen mogelijkheden om actief mee te doen. Iedere medewerker heeft in de Wurksjop zijn of haar eigen taak. De één is bezig op de kaarsenmakerij, de ander in het zeepatelier en in de winkel zelf heeft ook iedereen zijn eigen taak.

Medewerkers worden ondersteund door professionele coaches van Wil. Bij Wil helpen we mensen écht verder door de manier waarop we werken en de kwaliteit die we nastreven. Zo vergroten we de kansen voor mensen op een overstap naar een betaalde baan. 

Adres: De Markt 42, 9251 JS Burgum
Telefoonnummer winkel: 088-1663613
Telefoonnummer atelier: 088-1663624
E-mail: wurksjop@welkombijwil.nl
Website: www.welkombijwil.nl
Facebook: https://www.facebook.com/Wurksjop/
Instagram: https://www.instagram.com/de_wurksjop/

TIP 7: Tuinfakkels van creatief atelier Moaisa

Bezoek jij deze zomer verre oorden of blijf je thuis? Lekker in Tuinesia of Balkonia? In een handomdraai tover jij jouw eigen stekkie om tot een aangename, zomerse omgeving.

Met de feestelijke mini tuinfakkels van Moaisa creëer je snel een feestelijk sfeer. De fakkels worden gemaakt door het team van Moaisa dat bestaat uit gezellige, enthousiaste en dynamische medewerkers. Zij zijn een voorbeeld van het label van Ondernemend Talant en laten zien hoe je tegelijkertijd hard én leuk kan werken. Ze zitten boordevol inspiratie en zetten dit graag om in mooie eindproducten.

Adre - Ieleane 3a Stiens
Tel.: 058 - 257 67 36
Website: https://moaisa.talant.nl/
E-mail: moaisa@talant.nl

TIP 6: Fiets en geniet bij Brasserie de Stal

Stel je eens voor, je neemt plaats op het terras van Brasserie de Stal. Niks meer hoeven dan genieten van het moment. Ontspan, neem een kopje koffie met wat lekkers en geniet van de prachtige omgeving waarin de brasserie zich bevindt. Ervaar de rust en neem de tijd.

Brasserie de Stal ligt op een schitterende plek aan het Heidemeer. Een bosrijke omgeving met prachtige fiets- en wandelroutes. Speciaal voor de zomer hebben wij een mooie fietsroute uitgestippeld. Maak gebruik van de routekaart en geniet van een bakje koffie/thee of fris met oranjekoek. Ook kun je tegen reservering genieten van een heerlijke high tea.

Deze gezellige brasserie wordt gerund door enthousiaste mensen met een verstandelijke beperking van Talant. Dit doen ze samen met het professionele horeca- en zorgpersoneel. Bij De Stal komen werk en plezier op een mooie manier samen. Plezier voor de medewerkers, want werken bij De Stal is echt een cadeautje en plezier voor de bezoekers. Bij de brasserie heeft iedereen zijn eigen taak. De één is ober, de ander is kok, weer een ander helpt bij de kassa en er zijn medewerkers die ervoor zorgen dat alles goed schoon blijft. Je wordt door het vriendelijke personeel bediend. Alles wat de medewerkers doen, doen ze zichtbaar met veel plezier!

Het team van Brasserie de Stal ziet je graag verschijnen!

Adres: Rotstergaastweg 42, 8452 LB Nieuweschoot
Tel: 0513 - 63 02 12
E-mail: brasseriedestal@talant.nl
Website: https://destal.talant.nl/

TIP: Samen eropuit op een duofiets van LindeStede

Ontdek wat woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega allemaal te bieden heeft. Loop eens binnen bij de Beleeftuin en probeer de beweegtoestellen. Hé, wat is dat? Als je aan de hendel draait, gaat er muziek spelen. Kom tot rust bij de vijver of pluk bloemen in de pluktuin. De dierenweide bij LindeStede mag je ook zeker niet missen. En wist je dat de prachtige Lendevallei om de hoek ligt? Op de duofiets maak je een leuke tocht. En met een gevulde picknickmand, kan je dag niet meer stuk.

LindeStede is een woonzorglocatie van Meriant voor veelal kwetsbare ouderen. LindeStede ligt aan de rand van Wolvega met aan de voorzijde een prachtige Beleeftuin en een dierenweide. Loop ook eens binnen in het gezellige restaurant. En bij mooi weer is het terras natuurlijk een aanrader. Iedereen is daar welkom en je kunt altijd kosteloos een kopje koffie of thee nuttigen. Ook voor een gebakje of een lunch, staan de medewerkers van het restaurant voor je klaar.

De omgeving van LindeStede is prachtig. Wat dacht je van de prachtige Lendevallei? We geven je een aantal verschillende fietsroutes mee. Zo kies je de route die bij je past. Ben je er klaar voor om LindeStede en omgeving te ontdekken?

Adres: Steenwijkerweg 49, 8471 KZ Wolvega
Website: www.meriant.nl/lindestede

TIP 4: Deel jouw Simmerwille moment

We kunnen er niet omheen: het is zomer. De temperaturen lopen op, dus tijd voor Simmerwille! Zoek jij verkoeling aan het water? Lekker bootje varen, met een aqua bubble of opblaas krokodil in het verfrissende water? Of kies jij liever voor een wandeling in een schaduwrijk bos? Lig je misschien in rennersoutfit op de bank naar de nabeschouwing van de Tour de France te kijken, dichtbij de ventilator en een vriezer boordevol ijs of ben je gewoon nog keihard aan het werk?

Deel jouw Simmerwille moment met ons en maak kans op 1 van de 50 opblaaszonnen met een doorsnee van 60 cm. Meedoen kon tot en met 4 augustus.

TIP 3: Voor alle helden op sokken, speelhal kinderboerderij de Naturij

De vrolijke kleuren van glijbanen, schommels en een springkussen stralen je tegemoet. Voor de echte knuffelaars zijn er volop dieren die wel houden van wat aandacht en bij hoge temperaturen mag je gerust een plonsje maken in het spartelbad.

Voor alle helden op sokken is er een prachtige speelhal. Dus ook wanneer de zomer iets minder zomers is kun je prima terecht bij kinderboerderij de Naturij in Drachten. Je hoeft alleen bij de ingang je schoenen op de plank te zetten en je bent verzekerd van veel overdekt speelplezier. De speelhal wordt gerund door de meewerkers (cliënten) van Wil. Samen met hun begeleiders vormen ze een sterk team dat naast vertier ook alles regelt voor de lekkere trek tegen een aantrekkelijke prijs. Zowel buiten als binnen is een parcours voor de toekomstige formule 1 coureurs. Buiten is zelfs een volledig ingerichte verkeerstuin waar je al jong de regels in het verkeer kunt leren. Dus kiddo's: pas je snelheid een beetje aan!

Niet voor niets is kinderboerderij de Naturij in Drachten door de ANWB uitgeroepen tot het leukste uitje van Friesland. Prima adresje dus!

Adres: Oude Slingeweg 4, 9204 WS Drachten
Tel.: 0512 517 744
Website de Naturij: www.naturij.nl
Website Wil: www.welkombijwil.nl

TIP 2: Thee voor twee bij kwekerij Passiflora

Wauw, wat een paradijsje! Aan de rand van Drachten sta je midden in een groene oase bij kwekerij Passiflora - onderdeel van Ondernemend Talant. Bij binnenkomst word je enthousiast begroet door de medewerkers.

Het team bestaat uit mensen met een verstandelijke beperking. Zij worden ondersteund door begeleiders van zorgorganisatie Talant. Stuk voor stuk hebben ze groene vingers en samen zorgen ze er voor dat de borders van het complex in ‘shape’ zijn. Laat je je graag verrassen? Breng dan een bezoekje aan de belevingstuin. Toe aan wat extra vitamientjes of een rustmomentje? Dan is de pluktuin en aansluitend een drankje in de theetuin een prima oplossing. Voor jong en oud is Passiflora een prachtig en leerzaam uitje. Voor groepen organiseert het team graag een rondleiding op maat.

Adres: De Akkers 5 9204 WE Drachten
Tel.: 0512 58 07 71 of 0512 58 07 72 of mob: 06 - 20 24 96 76
E-mail: passifloravasteplanten@talant.nl
Website: https://passiflora.talant.nl/

 

Foto-impressie Passiflora

Bron fotografie: website Passiflora

TIP 1: Overnachten in een groene oase bij natuurkampeerterrein Ikenhiem

Ga lekker zitten in het gras. Sluit je ogen. Sssssttttt… geniet van alle natuurgeluiden. Hier geen Facebook en Twitter, maar echt gekwetter van onze gevleugelde vrienden. De vogeltjes fluiten dat het een lieve lust is en brengen je helemaal tot rust. Een prachtplek om te recreëren maar ook een cadeautje wanneer je hier dagelijks mag werken.

Ikenhiem wordt gerund door een fanatiek team van cliënten van zorgorganisatie Talant. Naast het ontvangen van gasten op de camping zorgen zij ervoor dat de groenten weelderig groeien in de moestuinen. Ook steken ze graag de handen uit de mouwen bij het zwaardere werk zoals bijvoorbeeld houthakken en maaien. De camping ligt middenin een bos- en heiderijk natuurgebied nabij het dorpje Wijnjewoude. Al wandelend of fietsend in de omgeving voelt het alsof je een stapje terug doet in de tijd. Oude karrensporen en zelfs pingoruïnes. Dit zijn veenplassen die zijn ontstaan in de ijstijd. Met een beetje fantasie zie je de mammoetfamilies rondlopen…Toe aan wat verkoeling? Bezoek op een warme dag het nabijgelegen openluchtbad in Bakkeveen.

Het team van Ikenhiem ziet je graag verschijnen. Tot snel!

Adres: Ald Duerswâld 16, 9241 WN Wijnjewoude
Tel.: 06 - 51961564
E-mail: info@natuurcamping-ikenhiem.nl
Website: www.natuurcamping-ikenhiem.nl

© 2020 - Alliade