Kinderboerderij Doniastate in Stiens vierde 25-jarig jubileum

11 mei 2022

Kinderboerderij Doniastate in Stiens vierde op zaterdag 28 en zondag 29 mei haar 25-jarig jubileum met feestelijke activiteiten. Ook werd er na een grootse verbouwing op deze dagen de vernieuwde entree, werkruimte en winkel officieel in gebruik genomen.

 

Feestelijke activiteiten
Op zaterdag 28 mei en zondag 29 mei was iedereen welkom op Doniastate (Truerderdyk 14, Stiens) om het jubileum te vieren. Er was van alles te doen: zo was er op zaterdag een braderie en op zondag was er een draaiend rad en kunnen bezoekers meedoen met een speurtocht. Jeugdband Takostu trad ook nog op. Later waren er nog activiteiten met een speurhond.

Vernieuwd Doniastate
Wethouder Abel Reitsma opende zaterdagochtend 28 mei officieel het vernieuwde Doniastate. De kinderboerderij is namelijk onlangs verbouwd. De bestaande ligboxstal is geschikt gemaakt als entree. En er is een werkruimte voor de medewerkers gecreëerd én een prachtige winkel. De winkel is onderdeel van Kado en Sa en verkoopt ‘Eigenmakke’ producten. Dat zijn producten die bij werk- en dagbestedingslocaties van Alliade worden gemaakt. Kijk voor meer informatie op www.eigenmakke.nl.

Doniastate: kinderboerderij, dagbesteding en werkbegeleiding op één plek
Kinderboerderij Doniastate is een aanrader voor jong en oud. Er zijn veel verschillende dieren, ook is een ruime speeltuin en een bijzonder Rien Poortvliet kabouterbos voor de allerkleinsten. Doniastate, onderdeel van Alliade, biedt begeleiding en dagbesteding aan mensen die langdurig in de bijstand zitten of kansarm zijn op de arbeidsmarkt. Doniastate heeft allerlei werkzaamheden: van dierverzorging en horeca tot tuinonderhoud en facilitaire werkzaamheden. 

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Hoofdgebieden Gehandicaptenzorg
Werk en dagbesteding
Leeftijdscategorieën Jongeren
Jong volwassenen
Volwassenen
  • Delen

Meer informatie voor vrijwilligers

Hart voor de zorg en nét dat stukje extra aandacht voor de cliënt. Alliade kan niet zonder haar vrijwilligers. Zij leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en ondersteuning die wij bieden. Samen hebben wij het doel: een goed en zinvol leven voor de cliënten.