Powered by Smartsupp
  • ‘Ik kan het verschil maken’
    Janne-Rins

‘Elke dag leer ik iets nieuws’

Na jaren uit de zorg te zijn geweest, ging het toch weer kriebelen bij Janne-Rins. Ze miste de menselijke factor en na een oproep voor leidinggevenden is ze met Alliade in gesprek gegaan.

Sinds oktober 2020 is ze leidinggevende van Kinderdagcentrum Us Greide in Heerenveen. Het werd een stap waar ze nog steeds erg blij mee is: “Ik maak elke dag nieuwe situaties mee in deze dynamische wereld en ik leer nog steeds.”

Vrijheid en ruimte in werkzaamheden

Hoewel Janne-Rins tijdens haar opleiding tot verpleegkundige bij Maartenswoude heeft gewerkt, had ze niet veel ervaring in de gehandicaptenzorg. De afgelopen jaren was ze actief in de wereld van hypotheken en verzekeringen als leidinggevende. Toch miste ze de menselijke factor in haar werk. Deze vond ze terug in de zorg. De gehandicaptenzorg kent ze wel vanuit het perspectief van de verwant. “Ik heb een zusje met een verstandelijke beperking en ik weet wat belangrijk is voor familieleden. Ik heb het gevoel dat ik echt iets kan betekenen voor deze mensen en het verschil kan maken.”

Als leidinggevende van het kinderdagcentrum is Janne-Rins verantwoordelijk voor alles wat er op de locatie gebeurt. “Ik krijg veel vrijheid en ruimte om zelf mijn werkzaamheden in te vullen. Mijn belangrijkste taak is om ervoor te zorgen dat medewerkers de juiste omstandigheden hebben om kwalitatief goede zorg te leveren aan cliënten. Om dit te bereiken is het belangrijk om met elkaar in gesprek te zijn. Dit doen we bijvoorbeeld in groepsoverleggen, maar ik plan ook regelmatig individuele gesprekken met medewerkers. Daarnaast vinden we het bij Alliade belangrijk dat medewerkers plezier in hun werk hebben.”

'Bij Alliade is het ook erg belangrijk dat medewerkers plezier in hun werk ervaren.'


Samen werken aan de beste zorg

Met de collega’s op haar locatie probeert Janne-Rins ieder kind te helpen zoveel mogelijk te groeien in zijn of haar ontwikkeling: “Dit doen we echt samen. Met de begeleiders, gedragskundigen, therapeuten en de ouders kijken we naar de ontwikkelingen van het kind. Wat is belangrijk voor het kind en voor de ouders? Iedereen denkt mee. Zo proberen we tot de beste zorg te komen, die aansluit op de behoeften van het kind. Het is voor ons als team ook heel fijn om vanuit ieders expertise samen te werken. Met de ouders spreken we doelen af en evalueren we regelmatig.”

Nabij, betrouwbaar en verantwoordelijk

De kernwaarden van Alliade zijn belangrijk voor Janne-Rins in haar werk. "Nabij staat voorop, omdat we altijd samen werken met verwanten. We luisteren met oprechte aandacht en bespreken samen wat belangrijk is. Als een kind op het kinderdagcentrum komt, dan is dit een nieuwe omgeving en vinden zowel het kind als de ouders dit spannend. Daarom is het belangrijk dat we betrouwbaar zijn, doen wat we zeggen en de ouders meenemen. Natuurlijk altijd door verantwoordelijk te blijven en de juiste dingen te doen.”

Veel mogelijkheden bij Alliade

Janne-Rins is benieuwd wat de toekomst haar brengt. “Er komen veel ontwikkelingen op ons af en ik wil graag meewerken aan de verdere professionalisering van de kinderdagcentra. De organisatie biedt veel mogelijkheden en ruimte om je verder te ontwikkelen. Ik ben momenteel bezig met de opleiding Management in de zorg. Naast mijn dagelijkse werkzaamheden vermaak ik me hier voorlopig prima mee.”

Wil jij net als Janne-Rins ook bij Alliade werken? Wij zijn op zoek naar nieuwe collega's!

Kom werken bij Alliade!

Bij Alliade leren we van elkaar en kijken we over onze eigen grenzen heen. Nieuwe initiatieven en ontwikkelingen in de zorg: dat vinden we belangrijk! Zo zoeken we altijd naar kansen om wat lastig of soms onmogelijk lijkt, toch mogelijk te maken. In de zorg en voor elkaar. Samen doen we wat wél kan.