'Hart voor de zorg en nét even dat beetje extra aandacht voor de cliënt'

Vrijwilligers bij Alliade

Hart voor de zorg en nét even dat beetje extra aandacht voor de cliënt. Vrijwilligers van Alliade leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en ondersteuning van cliënten. Zij maken het leven van cliënten mooier! Alliade kan niet zonder haar vrijwilligers. Samen met hen gaan wij voor een goed en zinvol leven voor de cliënten.

Hart voor de zorg en nét even dat beetje extra aandacht voor de cliënt. Vrijwilligers van Alliade leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en ondersteuning van cliënten. Zij maken het leven van cliënten mooier! Alliade kan niet zonder haar vrijwilligers. Samen met hen gaan wij voor een goed en zinvol leven voor de cliënten.

Wij zijn Anke Klaaren, Bea Klopstra en Atteke van Langen. Als vrijwilligerscoördinatoren helpen we jou graag in jouw zoektocht naar een leuke vrijwilligersplek.

Wil jij je graag inzetten voor een ander? Vrijwilligerswerk doen dat aansluit bij waarin jij goed bent en op momenten waarop het jou schikt? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Inmiddels zetten ruim 1000 vrijwilligers bij Alliade hun beste beentje voor. Dit tot groot plezier van de cliënten en van de vrijwilligers zelf. Want als vrijwilliger beteken je écht iets voor een ander!

 

Vacatures voor vrijwilligers

Zeer divers

Binnen Alliade hebben we ruime keus in vrijwilligersfuncties.
In ons vacatureoverzicht krijg je een indruk van de vele mogelijkheden. Er zit ongetwijfeld iets voor jou bij. 

We zijn altijd op zoek naar mensen die cliënten willen begeleiden bij fietsen en wandelen. Maar samen een spelletje doen, de krant voorlezen of eens een bioscoopje pakken zijn ook veelgevraagde wensen van cliënten. En heb je zelf een ander idee: we horen het graag. We vinden het belangrijk dat jij doet wat je zelf ook leuk vindt!

Enthousiast geworden?

Meld je dan direct aan. Binnen drie werkdagen stuurt de vrijwilligerscoördinator jou een gegevensformulier en plant zij een intakegesprek. In dit gesprek bespreken we elkaars wensen en mogelijkheden en kijken we of er een mogelijke match is met een bestaande vacature. Vervolgens plannen we samen een eerste kennismaking met de cliënt of locatie. Is er een klik? Fijn!
Dan bespreken we eerst hoe jouw inwerkperiode er uit gaat zien. Als de inwerkperiode van beide kanten positief verloopt neemt de vrijwilligerscoördinator weer contact met je op om jouw vrijwilligersregistratie te regelen. Zodra de administratieve afhandeling geregeld is, kun je aan de slag!

Ervaringen van onze vrijwilligers

  • Trienke is creatief, goed op de hoogte van actualiteiten en liefhebber van cultuur. Ze woont zelfstandig in een appartement aan de Ringweg in Drachten. Vanwege haar autisme en licht verstandelijke beperking krijgt ze ondersteuning van Talant. Al heel lang had Trienke een droom: leren lezen en schrijven. Vijf jaar geleden ging die droom in vervulling, toen zij begeleider Christa ontmoette.

  • Samen met een aantal vrijwilligers verzorg ik in LindeStede in Wolvega een creatief uurtje op de woensdagochtend. Dit doe ik al ruim 8 jaar. 

    Eerst in een ruime opzet onder leiding van activiteitenbegeleiders en nu alweer een hele tijd in een kleinere opzet met alleen vrijwilligers.

  • Mijn vrijwilligerswerk is mijn passie. Ik heb iets met oudere mensen. Misschien omdat ik zelf nooit een echte opa of oma heb gehad of omdat mijn vader in het verpleeghuis niet de aandacht kreeg die hij nodig had. 

    Als de bewoners blij zijn, ben ik ook blij. Ik ga altijd met een heel voldaan gevoel naar huis toe.

    Nieuws voor vrijwilligers