Powered by Smartsupp

Stage in de jeugdzorg

Wil jij graag stage lopen in de jeugdzorg in Friesland?

Bij Alliade heb je de kans om ervaring op te doen in dit boeiende en uitdagende vakgebied. Alliade is gespecialiseerd in het bieden van professionele zorg, begeleiding en ondersteuning aan jongeren in Friesland. Met jouw werk help je opgroeiende kinderen met psychische hulpvragen, opvoedproblemen en/of verstandelijke beperkingen en draag je bij aan een mooiere toekomst.

Bij Alliade heb je de kans om ervaring op te doen in dit boeiende en uitdagende vakgebied. Alliade is gespecialiseerd in het bieden van professionele zorg, begeleiding en ondersteuning aan jongeren in Friesland. Met jouw werk help je opgroeiende kinderen met psychische hulpvragen, opvoedproblemen en/of verstandelijke beperkingen en draag je bij aan een mooiere toekomst.

Een team van gepassioneerde zorgprofessionals zetten zich iedere dag in om het leven van deze jongeren te verbeteren. Als stagiair bij Alliade heb je de mogelijkheid om actief mee te werken in onze organisatie en kennis te maken met de dagelijkse werkzaamheden in de jeugdzorg. We begeleiden je tijdens de stage om je vaardigheden en kennis die je opdoet tijdens je studie in praktijk te brengen.

Als stagiair in de jeugdzorg werk je met kinderen, jongeren en jongvolwassenen die hulp nodig hebben. Je biedt ondersteuning aan jongeren en ook hun families. Je kunt in de rol van stagiair meewerken aan behandel- en begeleidingsmethodes. Tijdens je stage organiseer je activiteiten die de sociale en emotionele ontwikkeling van iemand stimuleren. De positieve band die je opbouwt tijdens je stageperiode is zeer waardevol. Samen bereik je mooie doelen. Eén van de geluksmomenten kan bijvoorbeeld zijn wanneer iemand weer terug naar school gaat nadat het even een tijdje niet mogelijk was. Met alle uitdagingen tijdens het opgroeien is geen dag hetzelfde. Je bent in je werk bezig met het denkproces, gevoelens en het gedrag van cliënten. De manier waarop cliënten zich uiten en reageren op bepaalde situaties. Dit maakt het werk op je stageplek heel divers. Je kunt daardoor ontzettend veel leren. Als beginnende zorgprofessional draag jij bij aan een goed en zinvol leven voor jongeren. Ben je geïnteresseerd in stage lopen bij Alliade? Neem dan gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Wij kijken ernaar uit om van je te horen en helpen je graag met je carrière in de jeugdzorg. 

Veelgestelde vragen over stage in de jeugdzorg

Je wilt natuurlijk een stageplek vinden die zo goed mogelijk bij jou past. Er is bij Alliade veel mogelijk. We denken graag met je mee om een passende stageplek te vinden. De meest gestelde vragen hebben we daarom voor je op een rij gezet.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag aan het stagebureau. We helpen je graag.

 • Welke stagefuncties in de jeugdzorg zijn er zoal bij Alliade?
  • pedagogisch medewerker C (hbo, bij voorkeur met Stichting kwaliteitsregister Jeugd/SKJ-registratie of de wil om deze SKJ-registratie behalen) 
  • pedagogisch medewerker B (hbo en de wil om SKJ behalen);
  • begeleider B (mbo)
  • begeleider C (mbo/hbo)
  • ambulant begeleider (hbo)
 • Welke opleiding heb je nodig voor deze stagefuncties in de jeugdzorg?

  Als begeleider B heb je één van de volgende opleidingen nodig:

  • Mz-4 maatschappelijk zorg (persoonlijk begeleider GZ);
  • mbo-verpleegkunde 4;
  • mz-sd maatschappelijke zorg (persoonlijk begeleider GZ) specifieke doelgroepen;
  • mbo-pw gespecialiseerde pedagogisch medewerker;
  • mbo-smd sociaal maatschappelijk dienstverlener;
  • mbo-pw gespecialiseerd pedagogisch medewerker.

  Als pedagogisch medewerker C heb je één van de volgende opleidingen nodig:

  • hbo Social Work uitstroom jeugd;
  • hbo Pedagogiek.
 • Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

  Dat is afhankelijk van de stagefunctie. Er wordt veel gewerkt volgens de structuur van een ‘normaal’ gezin. Samen eten en daarna taken uitvoeren zoals de tafel afruimen, de vaatwasser inruimen. Motiveren om huiswerk te maken of samen een spelletje doen. Het is vaak voorspelbaar en de dagindeling lijkt op die van de dag daarvoor omdat dit fijn is voor de cliënten. De begeleiding is volgens een vooraf bepaalde methode en vormt door de dag heen een rode draad. Op sommige groepen wordt de cliënt volledig verzorgd, gewassen, aangekleed en gevoed. Je hebt ook contact met de ouders en wettelijk vertegenwoordigers omdat deze misschien op bezoek komen of even willen weten hoe het met hun kind/cliënt is.

 • Word ik begeleid tijdens mijn stage?

  Er is een stagebegeleider op de groep die gekoppeld wordt aan de stagiair. Afhankelijk van de opleiding en de eigen werk- en leerdoelen kan de begeleiding afgestemd worden in frequentie. De begeleider heeft hetzelfde opleidingsniveau of hoger. 

 • Kan ik vrijstellingen krijgen voor mijn opleiding als ik bij Alliade stage loop?

  Dat hangt af van je opleiding en de eisen die daaraan worden gesteld. Neem contact op met je opleiding om te zien of je vrijstellingen kunt krijgen voor de stage bij Alliade.


Stage bij Alliade

Bij Alliade kun je direct aan de slag in de jeugdzorg, met ervaren stagebegeleiding en een goede stagevergoeding. Na je stage is het mogelijk om bij ons aan het werk te gaan met volop doorgroeimogelijkheden. Neem contact met ons op om te solliciteren naar een stage bij Alliade.

Bij Alliade bieden we de mogelijkheid om stage te lopen en praktijkervaring op te doen

Dé perfecte manier om te ontdekken waar je talenten liggen, of je nu een opleiding volgt voor jeugdzorgwerker, ambulant hulpverlener jeugdzorg, facilitair medewerker, ICT'er of communicatieadviseur. Wil jij een leuke en leerzame stage in de zorg? Neem dan contact op met onze stagecoördinatoren of vul ons stagesollicitatieformulier in. We werken samen met verschillende onderwijsinstellingen, waaronder ROC Friese Poort, Friesland College, Drenthe College, NHL Stenden Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen.

Stagebureau