Powered by Smartsupp

Stage in de ouderenzorg

Ben jij op zoek naar een leerzame, leuke stage in de ouderenzorg?

In onze organisatie word je ondersteunt en begeleid door ervaren zorgmedewerkers.

In onze organisatie word je ondersteunt en begeleid door ervaren zorgmedewerkers.

Een stage bij Alliade betekent de mogelijkheid om te leren en de vaardigheden op te doen op een plek die bij jou past. De ideale start voor jouw carrière in de ouderenzorg. Bekijk onze stageplaatsen waarmee je een waardevolle bijdrage kan leveren aan het leven van ouderen.


Veelgestelde vragen

 • Voor welke functies/opleidingen vind je stages in de ouderenzorg?
  • Zorgcoördinator: hbo-v (hbo)            
  • Wijkverpleegkundige: mbo-v/hbo-v (mbo 4/hbo)
  • Verpleegkundige: mbo-v/hbo-v (mbo-niveau 4/hbo)
  • Verzorgende IG: Verzorgende IG (mbo-niveau 3)
  • Woonleefassistent: n.v.t.
 • Wat doe je zoal als stagiair in de ouderenzorg?

  In de ouderenzorg gaat het om verschillende soorten zorg voor ouderen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om verzorging, verpleging, thuiszorg, begeleiding, intensieve zorg of dagbesteding. Ouderen kunnen bij Alliade terecht met verschillende soorten problemen, zoals fysieke klachten of geestelijke belemmeringen zoals dementie of Parkinson. In de ouderenzorg kijken we samen met de cliënten vooral naar wat wél kan. Dit doen we samen met vrijwilligers, beginnende zorgmedewerkers en ervaren zorgprofessionals. Tijdens het stage lopen heb je de ruimte om de meeste zorgtaken uit te voeren. Je krijgt hierbij begeleiding van een ervaren zorgmedewerker met in ieder geval hetzelfde opleidingsniveau. De begeleiding wordt afgestemd op de opleiding en jouw eigen werk- leerdoelen. Op deze manier krijg je de begeleiding die het beste aansluit bij jouw behoefte.


Stage bij Alliade

Bij Alliade kun je direct aan de slag in de ouderenzorg. Met professionele stagebegeleiding en een goede stagevergoeding. Na het succesvol afronden van je opleiding heb je de mogelijkheid om bij ons aan het werk te gaan. Wanneer je na je stage blijft werken zijn er verschillende doorgroeimogelijkheden. Bekijk onze vacatures en neem contact met ons op om te solliciteren naar een stage bij Alliade.

Wil jij graag ervaring opdoen tijdens je opleiding?

Bij Alliade bieden we stageplaatsen voor verschillende opleidingen, zoals verzorgende IG, facilitair medewerker, ICT, of communicatieadviseur. Onze stagecoördinatoren helpen je graag om een leuke en leerzame stage te vinden. We werken samen met verschillende onderwijsinstellingen, zoals ROC Friese Poort, Friesland College, Drenthe College, NHL Stenden Hogeschool en Hanzehogeschool Groningen. Neem contact op met onze stagecoördinatoren of vul ons stagesollicitatieformulier in om te solliciteren. 

Stagebureau

  Wat kun je bij ons doen?

  • Wil jij écht zinvol werk gaan doen? Een positieve bijdragen leveren aan het leven van cliënten? Maar heb je geen zorgdiploma? Kies dan voor een zij-instroomtraject bij Alliade!

  • Ook zonder werkervaring in de zorg of afgeronde zorgopleiding zijn er verschillende mogelijkheden om in de zorg te gaan werken. Een baan waarmee je een positieve bijdrage levert aan het leven van anderen.

  • Nu jij je diploma (bijna) hebt gehaald, heb je zin om aan de slag te gaan in de zorg. Het liefst met een doelgroep die jou aanspreekt, op een locatie waar je je thuis voelt. En: in een team dat begrijpt dat je, als kersverse zorgcollega, soms nog vragen hebt.

  • Iemand een mooie dag bezorgen: dát is wat jij het liefste doet. Daarom past de zorg zo goed bij je. En nu je al wat langer in de zorg werkt, weet je goed wat wel en niet bij je past. Je zoekt een volgende stap in je loopbaan waar echt ruimte is voor jouw voorkeuren, maar waar je je ook steeds blijft ontwikkelen.

  • Je werkt al heel wat jaren met veel plezier in de zorg. Je hebt dan ook een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Nu het einde van je loopbaan langzaam dichterbij komt, zoek je een baan waarbij je die kennis en ervaring volop kunt inzetten én kunt overdragen aan je collega’s.

  • De beste begeleiding bieden aan jouw cliënten. Aanvoelen wat een cliënt nodig heeft. En deel uitmaken van een stevig team waar je van op aan kunt. Dát is werken als IBG-er. Jij zoekt een baan die aansluit bij jouw wensen en ambities. Een baan die uitdagend is, maar ook voldoening geeft.

  • Als gedragskundige speel jij een belangrijke rol in het leven van je cliënten. Om elke cliënt  de best passende zorg en ondersteuning te kunnen bieden, wil jij graag blijven leren en ontwikkelen. Je zoekt een werkplek waar je die mogelijkheid krijgt. Die jouw persoonlijke ontwikkeling toejuicht. Én een plek waar je jouw kennis en ervaring volop kunt inzetten.

  • De vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoeveel je werkt: dat is flexwerken! Kom je in de flexpool van Alliade, dan kies jij op welke locaties en met welke doelgroepen jij werkt. Wij regelen de rest.

  • Volg je een opleiding en ben je op zoek naar een plek om ervaring op te doen? Dat kan bij Alliade! Je leert immers het meeste in de praktijk. Het is dé manier om erachter te komen waar je talenten liggen.

  • Hart voor de zorg en nét even dat beetje extra aandacht voor de cliënt. Vrijwilligers van Alliade leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en ondersteuning van cliënten. Zij maken het leven van cliënten mooier!

  • Mensen begeleiden om een goed en zinvol leven te leiden is een prachtige rol die jij als begeleider in het leven van cliënten speelt. Je ondersteunt en begeleidt ze om hun zelfredzaamheid zo groot mogelijk te laten zijn.

  • Werken met kinderen of jongeren die sociale, economische of psychische problemen problemen hebben is uitdagend, maar geeft je ook veel voldoening. Je kunt ze echt helpen in hun ontwikkeling. Door er voor ze te zijn. Dat betekent dat  je ochtend-, dag- en nachtdiensten hebt.

  • Mensen in hun laatste levensfase helpen om hier zo goed en zinvol mogelijke invulling aan te geven is dankbaar werk. Dat begint met de persoonlijke aandacht die je bewoners geeft. Daarnaast biedt je als verzorgende Individuele Gezondheidszorg gericht zorg en houd je toezicht op het welzijn van bewoners.

  • Ouderdom komt met gebreken, is de gezegde. Het is belangrijk om hier zo goed mogelijk meer om te gaan en de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Hier ligt voor jou als verpleegkundige een belangrijke rol. Je verleent zorg en voert verpleegtechnische handelingen uit.

  • Als zorgondersteuner in de gehandicaptenzorg of woonleefassistent binnen de Ouderenzorg is jouw hulp dan ook meer dan welkom. Vanuit je hart voor de zorg kun je echt iets voor een ander betekenen.

  • Om onze cliënten te helpen om een goed en zinvol leven te leiden is veel specialistische kennis nodig. Bij de centrale behandeldienst van Alliade werken ruim 250 zeer betrokken specialisten. Elk met hun eigen kennis en ervaring.

  • Je zou facilitaire medewerkers de olie van onze organisatie kunnen noemen. Want hoogwaardige zorg leveren gaat niet als de omgeving niet schoon en netjes is. Of als geen schone kleding of schoon schoon linnengoed is. Of wanneer het eten niet in orde is.

  • Geen enkele organisatie kan zonder stafdiensten. Zo is bijvoorbeeld ICT onmisbaar voor de steeds verdere digitalisering en automatisering binnen de zorg. Of neem HR voor een goed personeelsbeleid en het werven van nieuwe medewerkers.

  • Jij bent het ‘gezicht’ van jouw locatie en geeft leiding aan meerdere teams. Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere locaties waar cliënten worden begeleid door deskundige medewerkers die ervaren zijn in het leveren van complexe gehandicapten-, ouderen- of jeugdzorg.

  • Wil jij deze zomer bijverdienen, maar ook zinvol werk doen? Bij het Zomerteam van Alliade in Friesland ben je aan het juiste adres. We zijn op zoek naar mensen met én zonder een zorgopleiding.