Powered by Smartsupp

Campagne Ik Zorg

De campagne 'Ik Zorg' is gestart. Dit is een grote landelijke campagne vanuit het ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn om meer mensen voor werken in de zorg te laten kiezen. Het laat echte zorgmedewerkers zien die met hun hart hebben gekozen voor de zorg. 

Werken in de zorg en welzijn

Centraal staan de mensen die in de zorg en welzijnwerken. Met de slogan 'Ik Zorg' vertellen ze wat zedoen, waar ze trots op zijn en delen ze informatie over werken in de zorg en welzijn. Zaken waarvan zij belangrijk vinden dat anderen dit ook weten, omdat werken in de zorgsector vaak zoveel meer is. Er zijn reclamespots voor radio en tv gemaakt, commercials voor bioscopen en er is veel aandacht op social media.

Meer info, foto's en verhalen vindt u onder andere op www.ontdekdezorg.nl. Ook vindt u op de social media met hashtag #IkZorg informatie en reacties over de campagne. 

Verhalen van onze medewerkers

  • Eigenlijk ben ik door toeval in de zorg terecht gekomen. Ik kreeg een tijdelijke baan als schoonmaakster in een ziekenhuis, op een geriatrische afdeling. Daar mocht ik me natuurlijk niet met de zorg bemoeien, maar ik zag wel van alles. En het raakte me: de oudere mensen, hun kwetsbaarheid, de gezelligheid aan tafel. Soms hielp ik mee met eten geven - het was maar eenvoudig, maar ik vond het zó leuk.

  • Als welzijnscoach zorg ik ervoor dat mensen overdag iets kunnen doen waar ze blij van worden. Dat kan van alles zijn: lezen, spelletjes, een uitstapje. Mijn uitgangspunt is: wie ben je? Wat vind je leuk, waar word je gelukkig van? Sommige mensen kunnen het goed vertellen, soms is het de familie die ons nader laat kennismaken met de bewoner.

  • Toen ik ooit begon in de zorg, in 1980, had ik voor ogen dat ik in de zorg mensen kon helpen herstellen, zodat ze zelf verder konden, en hun eigen keuzes konden maken. Dat was toen mijn drive, en eigenlijk nog steeds. Het ligt misschien ook wel voor de hand: je wil je leven toch leven zoals jij dat wil? Al is dat in een verpleeghuis niet altijd makkelijk.