Powered by Smartsupp

Werken en leren in de zorg als verpleegkundige

Werken en leren als verpleegkundige bij Alliade

Ben jij op zoek naar een belangrijke en zinvolle baan in de zorg? Met een leerwerktraject tot verpleegkundige heb je de kans om praktijkervaring op te doen terwijl je leert.

Ben jij op zoek naar een belangrijke en zinvolle baan in de zorg? Met een leerwerktraject tot verpleegkundige heb je de kans om praktijkervaring op te doen terwijl je leert.

Vanaf de eerste dag ben je bij ons in dienst en ontvang je salaris zonder dat je studiekosten hebt. Die betalen wij. Nadat je de opleiding succesvol hebt afgerond bieden we je een vaste baan aan.


Verkort leerwerktraject in de zorg met baangarantie

Een van de grootse voordelen van een werkleertraject als verpleegkundige is dat je werkervaring opdoet terwijl je leert. Tijdens het werk pas je de theorie uit de boeken toe in de praktijk. Op het ene moment behaal je een certificaat voor een medische handeling terwijl je dit de volgende dag kunt toepassen op je werk. Op deze manier kun jij snel de kennis en vaardigheden opdoen om je te ontwikkelen als professionele verpleegkundige in de zorg. Door het leren en werken te combineren doe je waardevolle werkervaring op. Dit helpt je om sneller af te studeren. Een deel van je contracturen, meestal één dag, worden ingepland voor je opleiding. 

Voordelen van werken en leren:

 • Werkervaring opdoen terwijl je leert;
 • betere baankansen;
 • snel behalen van de opleiding;
 • salaris terwijl je een opleiding volgt;
 • vaste baan na het behalen van je diploma.

Bij Alliade doen we samen wat wél kan

We denken in kansen en mogelijkheden. Dat doen we niet alleen samen met de cliënten maar ook als het om jouw carrière gaat. 

 • Samen kijken we naar een leertraject voor verpleegkundige dat aansluit bij jouw situatie. We denken graag met je mee in een goede balans tussen werk, opleiding en privé. Ook als daar iets in verandert. 
 • De praktijkbegeleider en docenten van de opleiding coachen en begeleiden je zo goed mogelijk in je BBL-leertraject als verpleegkundige. 
 • Op de werkvloer is altijd een collega in de buurt die je ondersteunt en helpt. 
 • Alliade heeft in Friesland ruim 200 zorglocaties. Hierdoor vind je altijd jouw ideale werkplek. Qua type cliënten, qua zorglocatie en qua reisafstand. 
 • Wil je verder doorgroeien of gewoon bijblijven? Er zijn veel opleidingsmogelijkheden om je verder te ontwikkelen in het werkveld.

Onze recruiters helpen jou

Een goed begin is het halve werk. Daarom hebben we veel aandacht om ervoor te zorgen dat jij op de juiste plek komt. Onze recruiter en je toekomstige leidinggevende nemen hierin het voortouw. Ze zorgen dat je vooraf ook het team en cliënten ontmoet. Zo weet je waar je terecht komt en ontdek je of dit bij je past.

Wat kun je bij ons doen?

 • Wil jij écht zinvol werk gaan doen? Een positieve bijdragen leveren aan het leven van cliënten? Maar heb je geen zorgdiploma? Kies dan voor een zij-instroomtraject bij Alliade!

 • Ook zonder werkervaring in de zorg of afgeronde zorgopleiding zijn er verschillende mogelijkheden om in de zorg te gaan werken. Een baan waarmee je een positieve bijdrage levert aan het leven van anderen.

 • Nu jij je diploma (bijna) hebt gehaald, heb je zin om aan de slag te gaan in de zorg. Het liefst met een doelgroep die jou aanspreekt, op een locatie waar je je thuis voelt. En: in een team dat begrijpt dat je, als kersverse zorgcollega, soms nog vragen hebt.

 • Iemand een mooie dag bezorgen: dát is wat jij het liefste doet. Daarom past de zorg zo goed bij je. En nu je al wat langer in de zorg werkt, weet je goed wat wel en niet bij je past. Je zoekt een volgende stap in je loopbaan waar echt ruimte is voor jouw voorkeuren, maar waar je je ook steeds blijft ontwikkelen.

 • Je werkt al heel wat jaren met veel plezier in de zorg. Je hebt dan ook een schat aan kennis en ervaring opgedaan. Nu het einde van je loopbaan langzaam dichterbij komt, zoek je een baan waarbij je die kennis en ervaring volop kunt inzetten én kunt overdragen aan je collega’s.

 • De beste begeleiding bieden aan jouw cliënten. Aanvoelen wat een cliënt nodig heeft. En deel uitmaken van een stevig team waar je van op aan kunt. Dát is werken als IBG-er. Jij zoekt een baan die aansluit bij jouw wensen en ambities. Een baan die uitdagend is, maar ook voldoening geeft.

 • Als gedragskundige speel jij een belangrijke rol in het leven van je cliënten. Om elke cliënt  de best passende zorg en ondersteuning te kunnen bieden, wil jij graag blijven leren en ontwikkelen. Je zoekt een werkplek waar je die mogelijkheid krijgt. Die jouw persoonlijke ontwikkeling toejuicht. Én een plek waar je jouw kennis en ervaring volop kunt inzetten.

 • De vrijheid om zelf te bepalen wanneer en hoeveel je werkt: dat is flexwerken! Kom je in de flexpool van Alliade, dan kies jij op welke locaties en met welke doelgroepen jij werkt. Wij regelen de rest.

 • Volg je een opleiding en ben je op zoek naar een plek om ervaring op te doen? Dat kan bij Alliade! Je leert immers het meeste in de praktijk. Het is dé manier om erachter te komen waar je talenten liggen.

 • Hart voor de zorg en nét even dat beetje extra aandacht voor de cliënt. Vrijwilligers van Alliade leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en ondersteuning van cliënten. Zij maken het leven van cliënten mooier!

 • Mensen begeleiden om een goed en zinvol leven te leiden is een prachtige rol die jij als begeleider in het leven van cliënten speelt. Je ondersteunt en begeleidt ze om hun zelfredzaamheid zo groot mogelijk te laten zijn.

 • Werken met kinderen of jongeren die sociale, economische of psychische problemen problemen hebben is uitdagend, maar geeft je ook veel voldoening. Je kunt ze echt helpen in hun ontwikkeling. Door er voor ze te zijn. Dat betekent dat  je ochtend-, dag- en nachtdiensten hebt.

 • Mensen in hun laatste levensfase helpen om hier zo goed en zinvol mogelijke invulling aan te geven is dankbaar werk. Dat begint met de persoonlijke aandacht die je bewoners geeft. Daarnaast biedt je als verzorgende Individuele Gezondheidszorg gericht zorg en houd je toezicht op het welzijn van bewoners.

 • Ouderdom komt met gebreken, is de gezegde. Het is belangrijk om hier zo goed mogelijk meer om te gaan en de kwaliteit van leven zo hoog mogelijk te houden. Hier ligt voor jou als verpleegkundige een belangrijke rol. Je verleent zorg en voert verpleegtechnische handelingen uit.

 • Als zorgondersteuner in de gehandicaptenzorg of woonleefassistent binnen de Ouderenzorg is jouw hulp dan ook meer dan welkom. Vanuit je hart voor de zorg kun je echt iets voor een ander betekenen.

 • Om onze cliënten te helpen om een goed en zinvol leven te leiden is veel specialistische kennis nodig. Bij de centrale behandeldienst van Alliade werken ruim 250 zeer betrokken specialisten. Elk met hun eigen kennis en ervaring.

 • Je zou facilitaire medewerkers de olie van onze organisatie kunnen noemen. Want hoogwaardige zorg leveren gaat niet als de omgeving niet schoon en netjes is. Of als geen schone kleding of schoon schoon linnengoed is. Of wanneer het eten niet in orde is.

 • Geen enkele organisatie kan zonder stafdiensten. Zo is bijvoorbeeld ICT onmisbaar voor de steeds verdere digitalisering en automatisering binnen de zorg. Of neem HR voor een goed personeelsbeleid en het werven van nieuwe medewerkers.

 • Jij bent het ‘gezicht’ van jouw locatie en geeft leiding aan meerdere teams. Je bent verantwoordelijk voor één of meerdere locaties waar cliënten worden begeleid door deskundige medewerkers die ervaren zijn in het leveren van complexe gehandicapten-, ouderen- of jeugdzorg.

 • Wil jij deze zomer bijverdienen, maar ook zinvol werk doen? Bij het Zomerteam van Alliade in Friesland ben je aan het juiste adres. We zijn op zoek naar mensen met én zonder een zorgopleiding.