Wat doen wij?

Kennisdagen 2024

Na het grote succes van vorig jaar zijn er dit jaar opnieuw twee Alliade Kennisdagen. Het belooft weer een mooi, inspirerend evenement te worden waarbij je veel te weten komt over belangrijke, actuele onderwerpen in de gehandicapten-, ouderen- en jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Je bent van harte welkom!

Na het grote succes van vorig jaar zijn er dit jaar opnieuw twee Alliade Kennisdagen. Het belooft weer een mooi, inspirerend evenement te worden waarbij je veel te weten komt over belangrijke, actuele onderwerpen in de gehandicapten-, ouderen- en jeugdzorg en maatschappelijke ondersteuning. Je bent van harte welkom!

Waarom de Kennisdagen?
Bij Alliade willen we cliënten kwalitatieve zorg en een goed en zinvol leven bieden. Vandaag, morgen en ook in de toekomst. Maar hoe doen we dat als er steeds minder zorgmedewerkers en steeds meer cliënten met complexe zorgvragen zijn?

Deze uitdagingen kunnen we samen aangaan door te doen wat écht werkt en meer samenwerking te zoeken met vrijwilligers en familieleden van cliënten.

Niet voor niks is het thema van de Kennisdagen: Samen doen wat werkt.

Waar en wanneer zijn de Kennisdagen?  

Waar:                 Drafbaan Victoria Park, Wolvega
Wanneer:           vrijdag 13 en zaterdag 14 september 2024
Hoe laat:            9:00 – 15.00

Voor wie zijn deze dagen? 
De Kennisdagen zijn er voor alle zorgmedewerkers van Alliade en voor alle familieleden, vrijwilligers en anderen die bij cliënten van Alliade betrokken zijn. Beide dagen is er plaats voor 350 deelnemers.

Nu al een aankondiging?
Ja, we zijn vrij vroeg met de aankondiging. De roosters voor de Alliade-locaties worden ruim van tevoren gemaakt. Nu de data van de Kennisdagen bekend zijn, kunnen zorgmedewerkers met hun team afstemmen wie erheen gaan, zodat er in de roosters rekening mee kan worden gehouden. Ook voor familieleden en vrijwilligers is het prettig om het nu al te weten.

Hoe zien de Kennisdagen eruit?
De Kennisdagen bestaan uit een centraal deel en vier workshoprondes.

Centraal
Tijdens het centrale deel ligt de focus op passende zorg: hoe kunnen we samen doen wat werkt? Daarnaast kom je zelf in actie bij twee quizzen: eerst individueel, later op de dag met een quizteam. Tijdens de pauzes kun je de uitgebreide infomarkt bezoeken, met kraampjes waar je je kunt laten informeren en in gesprek kunt gaan over verschillende onderwerpen.

Workshoprondes
In vier rondes kun je steeds kiezen uit vier verschillende workshops. We zorgen voor een gevarieerd programma, zodat er voor iedereen iets interessants tussen zit, bij welke doelgroep je ook betrokken bent en welke onderwerpen je in de praktijk ook tegenkomt. Van Triple-C tot mondzorg, van Dementia Care Mapping tot slikproblemen en psychomotorische gezinstherapie, van Active Support tot ondersteunde communicatie en nog veel meer.

En de sfeer? Onderaan deze pagina vind je een video- en fotoverslag van de Kennisdagen van vorig jaar, zodat je een indruk krijgt.

Ook belangrijk om te weten 

  • Deelname is gratis.
  • Je kunt alleen deelnemen als je je hebt aangemeld. 
  • Voor de lunch wordt gezorgd. 
  • In de pauzes is er koffie, thee en fris met iets lekkers. 
  • Tussendoor maken cliënten muziek waar de energie vanaf spat. 

Hoe meld je je aan?
Je kunt je aanmelden door het opgaveformulier in te vullen. Let op: Beide dagen zijn toegankelijk voor zowel zorgmedewerkers als familieleden en vrijwilligers. De keus is aan jou!

De Kennisdagen worden georganiseerd door de projectgroepen Informele zorg en Zorgprogrammering en de afdeling Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek (PWO) van Alliade.

Videoverslag Alliade Kennisdagen 2023

Fotoverslag Alliade Kennisdagen 2023