Over Alliade

Een goed en zinvol leven voor onze cliënten

Alliade biedt kwetsbare mensen in Friesland een zeer breed palet aan zorg, zowel basiszorg als gespecialiseerde zorg. Voorheen deden we dat vanuit verschillende zorgorganisaties (Talant, Meriant, Reik, Wil en Alliade opvoeden & opgroeien).

Alliade biedt kwetsbare mensen in Friesland een zeer breed palet aan zorg, zowel basiszorg als gespecialiseerde zorg. Voorheen deden we dat vanuit verschillende zorgorganisaties (Talant, Meriant, Reik, Wil en Alliade opvoeden & opgroeien).

Door krachten binnen onze veelzijdige organisatie te bundelen maken we meer mogelijk. We maken onze zorg toegankelijker en versterken elkaar. Nu vormen we als Alliade één loket voor: 

 • Wij vinden het belangrijk dat de informatie die wij aanbieden voor iedereen duidelijk is. Daarom maken wij kranten en journaals waarin alleen makkelijke woorden worden gebruikt.

 • Alliade werkt met verschillende vertrouwenspersonen bij wie je kunt aankloppen wanneer je bijvoorbeeld inhoudelijke vragen hebt over de zorg die je krijgt.

 • Het Samen doen wat wél kan - fonds draagt actief bij aan een goed en zinvol leven voor alle cliënten. Benieuwd wat jij voor cliënten kunt betekenen?

 • Samen kijken we welke zorg en ondersteuning op welk moment het beste past. De Wet zorg en dwang helpt ons daarbij.

 • Binnen Alliade zijn verschillende vriendenstichtingen actief. Deze ‘goede doelen’ maken extra’s mogelijk voor onze cliënten. Dat maakt hun leven leuker.

  Praktijkgericht Wetenschappelijk Onderzoek

  Binnen Alliade willen we de zorg voor cliënten op een goed onderbouwde manier verbeteren. Vragen van de werkvloer beantwoorden we daarom met praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek.

  We richten ons onder andere op het verbeteren van screening, diagnostiek en behandeling. Betere screening en diagnostiek helpt om tijdig in te spelen op veranderende behoeften en wensen van de cliënt, bijvoorbeeld met aangepaste begeleiding of behandeling.

  Nieuws

   Ervaringsverhalen

    Huisvestingsprojecten

    Alliade wil cliënten een fijne plek geven om te wonen en werken in een omgeving die prettig en comfortabel is. Voor nu en in de toekomst. Sommige gebouwen zijn aan vernieuwing toe. Op verschillende locaties wordt dit nu concreet.

    Met de huisvesting nemen we de vraag van cliënten en ontwikkelingen in de zorg en de maatschappij mee. Alliade zoekt daarbij altijd aansluiting bij de lokale samenleving, zodat cliënten in de buurt terecht kunnen voor werk, dagbesteding en vrijetijdsvoorzieningen.