Salomonszegel 109

Salomonszegel 109 Is een kleinschalige woon- en behandelgroep voor kinderen van 6 tot 13 jaar. We bieden 24-uurs behandeling aan kinderen met een (licht) verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. En bieden een plek aan kinderen die in de thuissituatie zijn vastgelopen en waarvoor ambulante ondersteuning in de thuissituatie of in een andere gezinssituatie niet passend is. 

Het team van 109 bestaat uit acht enthousiaste, geduldige en ervaren pedagogisch medewerkers (SKJ geregistreerd). Samen met vakspecialisten (psychomotorische, drama, beeldende, spel, systeemtherapie) en gedragsdeskundigen wordt er gekeken naar wat een kind en zijn/haar systeem nodig heeft. Met systeem wordt de omgeving van het kind bedoeld. De omgeving heeft invloed op iemands gedrag. Deze omgeving gaat verder dan alleen het gezin of familie. Dit kan ook het sociale netwerk, de school en de buurt zijn.

Er wordt gewerkt vanuit verschillende methodieken, passend bij het kind en zijn/haar systeem. Vanuit deze methodieken kijken we samen met de kinderen naar hun behoeften en kwaliteiten. We vergroten, verstevigen en gebruiken deze zodat ze veilig kunnen opgroeien. Waar mogelijk stimuleren en betrekken wij het systeem van de kinderen bij de dagelijkse gang van zaken. We bieden ouders/opvoeders ondersteuning zodat zij en hun kind bij een mogelijke terugkeer samen weer vooruit kunnen.  

We doen dit in een setting waarbij kinderen en ouders/opvoeders zich veilig en welkom voelen. Waar ze fouten mogen maken en mogen leren. Vanuit de groep gaan kinderen naar school en/of dagbesteding en er is in de vrije tijd ruimte voor sport en spel.  

Kenmerken


Contactgegevens
Plaats
Leeuwarden
E-mailadres
Telefoon
Postcode
8935 SE
Adres
Salomonszegel 109

Jeugdzorg
Wonen
Wonen

Gehandicaptenzorg
Eten
Koken zelf in teamverband
Eten samen
Salomonszegel 109
Salomonszegel 109
Leeuwarden, Friesland 8935 SE
Hoofdgebied
Jeugdzorg
Subcategorie
Kleinschalige woon- en behandelgroepen
Leeftijdscategorie
Kinderen
  • Delen