• 'Elke dag leren we iets nieuws'
  'Elke dag leren we iets nieuws'

Jeugdzorg in Friesland

Zorg voor jeugd

Opvoeden en opgroeien kan soms knap lastig zijn, zeker als je te maken hebt met een licht verstandelijke beperking. Het kan zijn dat het thuis niet lekker gaat, op school of op je werk. En misschien heb je wel het gevoel dat niemand je begrijpt. Ook als je ouder bent van een kind met een licht verstandelijke beperking kent het leven uitdagingen. Want hoe zorg je er voor dat jouw kind zich op een fijne manier ontwikkelt?

Opvoeden en opgroeien kan soms knap lastig zijn, zeker als je te maken hebt met een licht verstandelijke beperking. Het kan zijn dat het thuis niet lekker gaat, op school of op je werk. En misschien heb je wel het gevoel dat niemand je begrijpt. Ook als je ouder bent van een kind met een licht verstandelijke beperking kent het leven uitdagingen. Want hoe zorg je er voor dat jouw kind zich op een fijne manier ontwikkelt?

Of je nu zelf nog opgroeit of ouder bent van een opgroeiend kind: Alliade kan jou helpen met je uitdagingen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Samen staan we sterk in deze soms ingewikkelde maatschappij. Samen doen we wat wél kan.

Een goed en zinvol leven voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen

Het leven is een ontdekkingstocht, waarin je elke dag uitdagingen tegenkomt om te overwinnen. Gelukkig lossen dingen zich vaak vanzelf op, maar soms heb je even een steuntje in de rug nodig. Alliade gaat dan graag samen met jou die ontdekkingstocht aan. Daarbij staan jouw wensen en wat jij (en je gezin) nodig hebt altijd centraal. 

 • Kinderen opvoeden kan zwaar zijn. Zeker als ouders en kinderen elkaar minder goed begrijpen door bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking. Dit kan leiden tot strijd, gedragsproblemen en stress. Alliade werkt samen met jullie aan een prettige en veilige thuissituatie.

 • Soms is het beter om afstand te nemen van thuis. Ook kan het zijn dat je (meer) op jezelf wilt wonen. Maar hoe doe je dat precies? Hoe vind jij de plek die bij je past? Wij begeleiden en helpen je hierbij. 

 • Ieder persoon en ieder gezin is uniek. Daarom kijken we bij Alliade welke therapievorm het beste aansluit bij jouw situatie. We bieden verschillende therapievormen die jou (en je gezin) kunnen helpen. Welke mogelijkheden zijn er voor jullie?

  Jeugdzorg

  Onze film laat zien dat Alliade er is voor de jeugd. Alliade biedt kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking én hun ouders hulp en ondersteuning. We helpen in iedere levensfase, dwars door de beperking heen.

  Alliade is er voor jou!

  Alliade biedt kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking én hun ouders hulp en ondersteuning. Of je nu praktische ondersteuning in het dagelijkse leven nodig hebt, op je zelf wilt (leren) wonen of hulp nodig hebt bij het opvoeden: wij gaan samen met jou aan de slag. We helpen je in iedere levensfase, dwars door de beperking heen. Samen doen we gewoon wat wél kan!

  Wil je meer weten? Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

  Jeugdzorg nieuws

   Agenda

   • Ouderenzorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Werk & dagbesteding, Maatschappelijke ondersteuning
    LOOP Leeuwarden
    2 juni 2024
    Een gezonde leefstijl betekent voldoende bewegen, gevarieerd en gezond eten en genoeg ontspannen. Alliade helpt cliënten en medewerkers met...

    Jeugdzorglocaties

     Jeugdzorg vacatures

     • Nog 224 dagen
     • Friesland
     • 16 uur | Onbepaalde tijd

     Wil jij graag als persoonlijk begeleider aan de slag binnen de jeugdzorg? Vind jij het fijn om zelf te bepalen wanneer en hoeveel je werkt? Kom dan in de flexpool van Alliade! Wij zoeken voor de flexpool van Alliade Jeugdzorg, voor minimaal 16 uur per week: Persoonlijk begeleider - flexpool jeugdzorg.

     • Nog 8 dagen
     • Thiedamaweg in Damwoude
     • 18 - 28 uur | Onbepaalde tijd

     Ben jij het geruststellende gezicht in de nacht die waakt en zorgt voor onze kinderen en jongeren? Kun je kinderen en jongeren goed ondersteunen bij de zorgvraag en kun je snel schakelen in complexe situaties? Dan is dit jouw baan! Wij zoeken voor onze nachtzorg in Damwoude, voor 18-22 uur per week, een: Persoonlijk begeleider nachtzorg - jeugd.

     • Nog 0 dagen
     • Hoven 2 in Drachten
     • 24 - 36 uur | Onbepaalde tijd

     Neem jij de tijd om kinderen écht te leren kennen, te onderzoeken wie ze zijn en wat ze nodig hebben? Wil jij het beste in kinderen naar boven halen en de zorg bieden die zij nodig hebben? Wij zoeken voor locatie de Hoven 2 in Drachten, voor 24 - 36 uur per week, een: Begeleider jeugdzorg.

     • Nog 5 dagen
     • De Lanen 100, 104 en de Hoven 4 in Drachten
     • 6 - 15 uur | Onbepaalde tijd

     Geef jij de kinderen en jongeren op onze woonlocaties het vertrouwen dat zij nodig hebben om een goede start te maken? Wij zoeken voor locaties de Lanen 100, 104 en de Hoven 4 in Drachten, voor 6 – 15 uur per week, een: Begeleider ochtenddienst - jeugdzorg.

     Samen bereiken we nog meer

     Alliade helpt jou met je uitdagingen bij het opgroeien of opvoeden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Samen doen wat wél kan, daar gaan we voor. Ook als we mensen met een verstandelijke handicap helpen om een goed en zinvol leven te leiden. Bijvoorbeeld met werk en dagbesteding. Of als we ouderen helpen om fijn ouder te worden.