• 'Tijdens het koken hebben we de grootste lol'
  'Tijdens het koken hebben we de grootste lol'

Jeugdzorg in Friesland

Zorg voor jeugd

Opvoeden en opgroeien kan soms knap lastig zijn, zeker als je te maken hebt met een licht verstandelijke beperking. Het kan zijn dat het thuis niet lekker gaat, op school of op je werk. En misschien heb je wel het gevoel dat niemand je begrijpt. Ook als je ouder bent van een kind met een licht verstandelijke beperking kent het leven uitdagingen. Want hoe zorg je er voor dat jouw kind zich op een fijne manier ontwikkelt?

Opvoeden en opgroeien kan soms knap lastig zijn, zeker als je te maken hebt met een licht verstandelijke beperking. Het kan zijn dat het thuis niet lekker gaat, op school of op je werk. En misschien heb je wel het gevoel dat niemand je begrijpt. Ook als je ouder bent van een kind met een licht verstandelijke beperking kent het leven uitdagingen. Want hoe zorg je er voor dat jouw kind zich op een fijne manier ontwikkelt?

Of je nu zelf nog opgroeit of ouder bent van een opgroeiend kind: Alliade kan jou helpen met je uitdagingen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Samen staan we sterk in deze soms ingewikkelde maatschappij. Samen doen we wat wél kan.

Een goed en zinvol leven voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen

Het leven is een ontdekkingstocht, waarin je elke dag uitdagingen tegenkomt om te overwinnen. Gelukkig lossen dingen zich vaak vanzelf op, maar soms heb je even een steuntje in de rug nodig. Alliade gaat dan graag samen met jou die ontdekkingstocht aan. Daarbij staan jouw wensen en wat jij (en je gezin) nodig hebt altijd centraal. 

 • Kinderen opvoeden kan zwaar zijn. Zeker als ouders en kinderen elkaar minder goed begrijpen door bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking. Dit kan leiden tot strijd, gedragsproblemen en stress. Alliade werkt samen met jullie aan een prettige en veilige thuissituatie.

 • Soms is het beter om afstand te nemen van thuis. Ook kan het zijn dat je (meer) op jezelf wilt wonen. Maar hoe doe je dat precies? Hoe vind jij de plek die bij je past? Wij begeleiden en helpen je hierbij. 

 • Ieder persoon en ieder gezin is uniek. Daarom kijken we bij Alliade welke therapievorm het beste aansluit bij jouw situatie. We bieden verschillende therapievormen die jou (en je gezin) kunnen helpen. Welke mogelijkheden zijn er voor jullie?

  Alliade is er voor jou!

  Alliade biedt kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking én hun ouders hulp en ondersteuning. Of je nu praktische ondersteuning in het dagelijkse leven nodig hebt, op je zelf wilt (leren) wonen of hulp nodig hebt bij het opvoeden: wij gaan samen met jou aan de slag. We helpen je in iedere levensfase, dwars door de beperking heen. Samen doen we gewoon wat wél kan!

  Wil je meer weten? Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

  Ons eigen Alliade Magazine!

  Lees in het Alliade Magazine alles over de switch naar één Alliade!

  Jeugdzorg nieuws

   Jeugdzorglocaties

    Jeugdzorg vacatures

    • Nog 7 dagen
    • Heerenveen
    • 32 - 36 uur | Onbepaalde tijd

    Op zoek naar een functie waarin je allround veel kan leren? Voor de afdeling Marketing & Communicatie zijn wij, voor 32-36 uur, op zoek naar een: Junior adviseur communicatie & marketing.

    • Nog 0 dagen
    • Torenstate
    • 20 - 24 uur | Onbepaalde tijd

    Kom werken als pedagogisch medewerker op een locatie waar geen dag hetzelfde is! Op de Torenstate in Drachten bieden wij met een gemotiveerd team behandeling aan jongvolwassen cliënten met een licht verstandelijke beperking. Alliade is voor locatie Torenstate in Drachten, voor 20-24 uur, op zoek naar een: Pedagogisch medewerker.

    • Nog 9 dagen
    • Drachten
    • 32 - 36 uur | Onbepaalde tijd

    Kan jij coachend leidinggeven en stuur jij jouw team zo aan, dat zowel zij als de organisatie in ontwikkeling blijven? Alliade Jeugdzorg is in Drachten, voor 32-36 uur, op zoek naar een: Locatie Manager jeugdzorg.

    • Friesland
    • 8 - 36 uur | Onbepaalde tijd

    Ben jij een gedreven klinisch psycholoog met een passie voor opleiden? Wil jij jouw expertise graag inzetten voor het verder professionaliseren van het opleidingsbeleid voor gedragskundigen bij een vooruitstrevende en ambitieuze zorggroep? Bij de centrale behandeldienst van Alliade in Friesland zijn wij op zoek naar een: P-opleider / Klinisch Psycholoog.

    Samen bereiken we nog meer

    Alliade helpt jou met je uitdagingen bij het opgroeien of opvoeden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Samen doen wat wél kan, daar gaan we voor. Ook als we mensen met een verstandelijke handicap helpen om een goed en zinvol leven te leiden. Bijvoorbeeld met werk en dagbesteding. Of als we ouderen helpen om fijn ouder te worden.

    Reik heet voortaan Alliade

    Als je krachten bundelt, maak je meer mogelijk. Daarom voegen we al onze zorgonderdelen samen onder één naam: Alliade. Daarmee verdwijnt de naam Reik. Er is nu één centraal loket van waaruit we je verschillende soorten zorg, ondersteuning en begeleiding bieden. Zo zijn we nog beter in staat om samen te doen wat wél kan. Kijk maar eens op www.alliade.nl.