• 'Tijdens het koken hebben we de grootste lol'
  'Tijdens het koken hebben we de grootste lol'

Jeugdzorg in Friesland

Zorg voor jeugd

Opvoeden en opgroeien kan soms knap lastig zijn, zeker als je te maken hebt met een licht verstandelijke beperking. Het kan zijn dat het thuis niet lekker gaat, op school of op je werk. En misschien heb je wel het gevoel dat niemand je begrijpt. Ook als je ouder bent van een kind met een licht verstandelijke beperking kent het leven uitdagingen. Want hoe zorg je er voor dat jouw kind zich op een fijne manier ontwikkelt?

Opvoeden en opgroeien kan soms knap lastig zijn, zeker als je te maken hebt met een licht verstandelijke beperking. Het kan zijn dat het thuis niet lekker gaat, op school of op je werk. En misschien heb je wel het gevoel dat niemand je begrijpt. Ook als je ouder bent van een kind met een licht verstandelijke beperking kent het leven uitdagingen. Want hoe zorg je er voor dat jouw kind zich op een fijne manier ontwikkelt?

Of je nu zelf nog opgroeit of ouder bent van een opgroeiend kind: Alliade kan jou helpen met je uitdagingen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Samen staan we sterk in deze soms ingewikkelde maatschappij. Samen doen we wat wél kan.

Een goed en zinvol leven voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen

Het leven is een ontdekkingstocht, waarin je elke dag uitdagingen tegenkomt om te overwinnen. Gelukkig lossen dingen zich vaak vanzelf op, maar soms heb je even een steuntje in de rug nodig. Alliade gaat dan graag samen met jou die ontdekkingstocht aan. Daarbij staan jouw wensen en wat jij (en je gezin) nodig hebt altijd centraal. 

 • Kinderen opvoeden kan zwaar zijn. Zeker als ouders en kinderen elkaar minder goed begrijpen door bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking. Dit kan leiden tot strijd, gedragsproblemen en stress. Alliade werkt samen met jullie aan een prettige en veilige thuissituatie.

 • Soms is het beter om afstand te nemen van thuis. Ook kan het zijn dat je (meer) op jezelf wilt wonen. Maar hoe doe je dat precies? Hoe vind jij de plek die bij je past? Wij begeleiden en helpen je hierbij. 

 • Ieder persoon en ieder gezin is uniek. Daarom kijken we bij Alliade welke therapievorm het beste aansluit bij jouw situatie. We bieden verschillende therapievormen die jou (en je gezin) kunnen helpen. Welke mogelijkheden zijn er voor jullie?

  Alliade is er voor jou!

  Alliade biedt kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking én hun ouders hulp en ondersteuning. Of je nu praktische ondersteuning in het dagelijkse leven nodig hebt, op je zelf wilt (leren) wonen of hulp nodig hebt bij het opvoeden: wij gaan samen met jou aan de slag. We helpen je in iedere levensfase, dwars door de beperking heen. Samen doen we gewoon wat wél kan!

  Wil je meer weten? Over bijvoorbeeld onze werkwijze of wat we voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

  Ons eigen Alliade Magazine!

  Lees in het Alliade Magazine alles over de switch naar één Alliade!

  Jeugdzorg nieuws

   Jeugdzorglocaties

    Jeugdzorg vacatures

    • De Hoven 2 en KDC De Finne in Drachten
    • 32 - 36 uur | Onbepaalde tijd

    Wij zoeken iemand die als leidinggevende complexe zorg voor jeugd kan faciliteren. Warm in het contact en in staat om kaders helder te vertalen naar mogelijkheden. Alliade Jeugdzorg is voor de Hoven 2 en KDC De Finne in Drachten, voor 32-36 uur, op zoek naar een: Locatie Manager Jeugdzorg.

    • Nog 13 dagen
    • Friesland

    Benieuwd naar de mogelijkheden voor jou binnen Alliade? Bezoek onze banenmarkt in oktober. Zou je wel eens binnen willen kijken op een van onze locaties, of wil je eens vrijblijvend met één van ons in gesprek over de mogelijkheden in de zorg binnen Alliade? Van woensdag 18 tot en met vrijdag 20 oktober a.s. ben je van harte welkom op onze: Ontdek de zorg banenmarkt.

    • Nog 4 dagen
    • Leeuwarden
    • 24 - 36 uur | Bepaalde tijd

    Wil jij jouw expertise als gedragskundige inzetten binnen de jeugdzorg? Bij Alliade bieden we je deze kans! Bij de Centrale Behandeldienst van Alliade zijn wij voor de Jeugdzorg in Leeuwarden, voor 24-36 uur, op zoek naar een: Gedragskundige Jeugdzorg.

    • Hoven 2 in Drachten
    • 24 - 36 uur | Onbepaalde tijd

    Maak jij het verschil door cliënten écht te leren kennen en te onderzoeken wie ze zijn? Wil jij het beste in de cliënten naar boven halen en de zorg bieden die zij nodig hebben? Bij Alliade Jeugdzorg zijn wij voor onze locatie met complexe zorg in Drachten, voor 24-36 uur, op zoek naar collega’s die het verschil willen maken als: Begeleider Jeugdzorg - Drachten.

    Samen bereiken we nog meer

    Alliade helpt jou met je uitdagingen bij het opgroeien of opvoeden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt. Samen doen wat wél kan, daar gaan we voor. Ook als we mensen met een verstandelijke handicap helpen om een goed en zinvol leven te leiden. Bijvoorbeeld met werk en dagbesteding. Of als we ouderen helpen om fijn ouder te worden.

    Reik heet voortaan Alliade

    Als je krachten bundelt, maak je meer mogelijk. Daarom voegen we al onze zorgonderdelen samen onder één naam: Alliade. Daarmee verdwijnt de naam Reik. Er is nu één centraal loket van waaruit we je verschillende soorten zorg, ondersteuning en begeleiding bieden. Zo zijn we nog beter in staat om samen te doen wat wél kan. Kijk maar eens op www.alliade.nl.