Begeleid wonen ouderen

Woonplek voor ouderen met een (licht) verstandelijke of meervoudige beperking

Heb je een verstandelijke of meervoudige beperking en word je een dagje ouder? Dan kan aangepaste (ouderen)zorg en ondersteuning heel fijn zijn. Alliade heeft hiervoor verschillende woonlocaties.

Heb je een verstandelijke of meervoudige beperking en word je een dagje ouder? Dan kan aangepaste (ouderen)zorg en ondersteuning heel fijn zijn. Alliade heeft hiervoor verschillende woonlocaties.

Woon je al bij Alliade of een vergelijkbare zorgaanbieder? Dan kun je - als je daar aan toe bent - vrij natuurlijk doorstromen naar een woonlocatie voor ouderen. 

Het kan ook zijn dat je ergens anders hebt gewoond en nu een nieuwe woonplek nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat de zorg te specialistisch of te intensief wordt voor je naasten. Ook dan kun je bij een van de woonlocaties van Alliade terecht.  Samen zoeken we naar de plek die bij jou past! 


In de praktijk doen we dat zo:

 • Een fijne oude dag

  Een fijne oude dag staat centraal, daarom gaan we uit van jouw tempo en interesses.

 • Aandacht voor veranderende zorgvraag

  Onze begeleiders letten goed op de lichamelijke en psychische veranderingen die bij het ouder worden horen. Als jouw zorgvraag verandert, dan passen wij de zorg en begeleiding daarop aan.

 • Samenwerking met specialisten

  We werken bij Alliade binnen onze ouderenzorg en nachtzorg altijd samen met?specialisten. Zo krijg jij altijd de beste zorg. 

 • Aangepast dagbestedingsprogramma

  We bieden een speciaal dagbestedingsprogramma aan. Dit doen we zowel in onze centra voor dagbesteding als in de verzorgingshuizen. Op die manier kun jij actief blijven, vaardigheden oefenen, ontspanning zoeken en andere mensen ontmoeten.

   

 • Alliade werkt samen met zorgpartners

  Sommige ouderen met een beperking wonen binnen woonzorgzones. Hier werkt Alliade samen met partners uit de ouderenzorg, gehandicaptenzorg, thuiszorg, huisartsen en fysiotherapeuten.

Locaties

  ‘Samen bewegen is de leukste manier om fit te blijven.’