Palliatieve zorg

Palliatieve zorg - liefdevolle zorg in de laatste levensfase

Even de zon op je gezicht voelen of samen foto’s kijken en herinneringen ophalen. In ‘De Kuunder' bieden we palliatieve zorg aan mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden.

Even de zon op je gezicht voelen of samen foto’s kijken en herinneringen ophalen. In ‘De Kuunder' bieden we palliatieve zorg aan mensen die zich in hun laatste levensfase bevinden.

De Kuunder is een speciale voorziening van Alliade in woonzorgcentrum LindeStede in Wolvega. Ons doel? Er samen nog een waardevolle en aangename tijd van maken.

Kwaliteit van leven

De Kuunder is voor mensen met meerdere aandoeningen, die thuis of in het ziekenhuis niet meer verzorgd kunnen worden. Hier doen wij er alles aan om de laatste levensfase zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Onze medewerkers begeleiden jou en je naasten op een professionele, respectvolle en liefdevolle manier. 

Menselijkheid en warmte

Menselijkheid en warmte zijn - naast pijnbeheersing en het tegengaan van lichamelijke klachten - erg belangrijk in De Kuunder. Daarom is er bij ons veel aandacht voor sociale en spirituele aspecten. Naast de specialist ouderengeneeskunde, gespecialiseerde verpleegkundigen en verzorgenden, betrekken wij bijvoorbeeld maatschappelijk werk, een psycholoog en een geestelijk verzorger bij palliatieve zorg. Samen bekijken we wat wenselijk is in deze laatste fase.


Palliatieve zorg bespreekbaar

Samen met elke nieuwe cliënt maken we het onderwerp zorg in de laatste levensfase bespreekbaar. Wat is er nodig? Wat zijn de wensen? Hoe zorgen we voor een waardevolle laatste tijd? We leggen de uitkomsten van deze gesprekken vast in het cliëntdossier. Zo is er altijd bekend welke wensen er zijn voor de laatste levensfase.

Meer weten over palliatieve zorg en wat Alliade daarin kan betekenen? Neem dan gerust contact op met ons Klantadviescentrum. Ook bij vragen over indicatie en/of mogelijke vergoedingen kunnen de medewerkers van het Klantadviescentrum helpen.

Locaties

    Ervaringverhalen