Woonzorglocatie in Friesland

Wonen bij Alliade

Als zelfstandig thuis wonen niet meer lukt, is het fijn als er een oplossing is. Alliade biedt verschillende woonzorglocaties waarin je als cliënt zoveel mogelijk de regie over je eigen leven hebt. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf welke en hoeveel verzorging en verpleging je wilt hebben. Zo doen we samen wat wél kan.

Als zelfstandig thuis wonen niet meer lukt, is het fijn als er een oplossing is. Alliade biedt verschillende woonzorglocaties waarin je als cliënt zoveel mogelijk de regie over je eigen leven hebt. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf welke en hoeveel verzorging en verpleging je wilt hebben. Zo doen we samen wat wél kan.


Kleinschalige zorg

Alliade staat voor kleinschalige zorg. Dit betekent dat een team verzorgenden, verpleegkundigen en huishoudelijk medewerkers verantwoordelijk is voor een vaste groep cliënten (acht tot maximaal veertien personen). We ondersteunen daar waar nodig, maar de cliënten doen zoveel mogelijk zelf. 'Samen doen wat wél kan’ is ons uitgangspunt. We werken hierin nauw samen met familie, behandelaars, zorgmedewerkers en vrijwilligers. Zo gaan we samen voor een goed en zinvol leven.


Passende woongroep

Maatwerk vinden we belangrijk bij Alliade. Daarom richten we onze zorg, ondersteuning en behandeling zoveel mogelijk in op de wensen en persoonlijkheid van de cliënten. Ben je liever altijd onder de mensen? Of vind je het fijner om op jezelf te zijn? Daar houden we rekening mee. Zo hebben we een passend activiteitenprogramma, een specifieke interieurstijl en een professioneel zorgaanbod.

Op onze locaties Anna Schotanus, LindeStede en Marijke Hiem werken we met vier soorten woongroepen, die we (socio therapeutische) leefmilieus noemen:

 • Sociogroep (stimulerende groep)

  Het adagium op deze groep is: op een zinvolle manier de dag doorbrengen samen met andere cliënten. Cliënten in de sociogroep zijn graag actief bezig en bepalen zoveel mogelijk zelf wat ze (willen) doen. Dit aan de hand van een vaste dagstructuur. Onze zorgmedewerkers steunen en stimuleren daarbij actief.

 • Balansgroep (structurerende groep)

  In deze groep is er balans tussen rust en activiteit. De cliënt van de balansgroep wil gezelschap, maar ook af en toe op zichzelf zijn. Onze zorgmedewerkers helpen dit zo te plannen dat er een goede balans ontstaat.

 • Sfeergroep (beschermende groep)

  Voor wie vooral behoefte heeft aan rust en veiligheid, is er de sfeergroep. Onze zorgmedewerkers bieden cliënten de mogelijkheid om rust te zoeken om op een prettige manier de dag door te komen. Activiteiten worden in kleine groepen gedaan.

 • Bakengroep (begrenzende groep)

  Deze groep bestaat uit cliënten met behoefte aan individueel contact, die in conflict raken als er te veel prikkels zijn. Cliënten van deze groep zitten veel in hun eigen appartement. Activiteiten bieden we op individuele basis of in kleine groepen aan. Onze zorgmedewerkers bieden houvast, sturing en één-op-één-contact.

Voorzieningen en activiteiten voor bewoners

Even naar de kapper, een boek lenen bij de bibliotheek of een warme maaltijd nuttigen in het restaurant…
Onze woonzorglocaties bieden allerlei voorzieningen waar je als cliënt gebruik van kunt maken. Ben je gek op spelletjes of heb je behoefte aan wat lichaamsbeweging of andere ontspanning? Ook daar wordt aan gedacht. De welzijnscoaches én vrijwilligers hebben wekelijks een gevarieerd aanbod aan activiteiten.

Samen zorgen we voor een prettige en levendige sfeer.

Inrichting van het appartement

Van een huis een thuis maken, daar doen we bij Alliade ons uiterste best voor. We vinden het belangrijk dat jij je veilig en thuis voelt in je eigen appartement of studio. We zorgen standaard voor een goed bed, gordijnen, vloerbedekking en een kledingkast. Specifieke wensen? Dat horen we graag. Ben je gehecht aan bepaalde meubels en spullen? Dan neem je die gewoon mee naar je appartement of studio. Samen maken we jouw woonruimte tot een gezellig thuis.


Kennismaken?

Langskomen om kennis te maken? Gezellig! Wij geven graag een rondleiding op een van onze locaties. Neem hiervoor contact op met ons Klantadviescentrum. Ook voor andere vragen over onze woonzorglocaties staan deze medewerkers voor je klaar!

Woonzorglocaties in de ouderenzorg

  ‘Samen zorgen we voor een vrolijke binnentuin’