Kortdurende opname

Tijdelijk verblijf bij Alliade

Wie tijdelijk zorg nodig heeft, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, kan terecht voor een tijdelijk verblijf bij Alliade.

Wie tijdelijk zorg nodig heeft, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, kan terecht voor een tijdelijk verblijf bij Alliade.

In onze woonzorglocaties geven we begeleiding, verzorging en/of verpleging die nodig is. De verpleegkundigen en specialisten staan 24 uur per dag klaar om te helpen. Samen zorgen we voor een fijn herstel.


Een compleet verblijf

Voor een tijdelijk verblijf bij Alliade kun je terecht in onze woonzorglocaties Anna Schotanus, LindeStede, BerkenStede, Coornhert State, WilgenStede en Herema State. Er staat een gemeubileerde kamer voor je klaar met een eigen keuken, koelkast, douche en toilet. Iedereen die bij ons verblijft, krijgt toegang tot alle faciliteiten en voorzieningen, zoals de kapper, de pedicure en de bibliotheek. Meedoen met activiteiten? Ook dat is mogelijk.


Nazorg bij thuiskomst

De eigen huisarts blijft betrokken bij een tijdelijke opname, maar onze specialist ouderengeneeskunde kan de medische verantwoordelijkheid ook overnemen. Dit hangt van de situatie af en uiteraard bespreken we dit samen. Ook de terugkeer naar huis bespreken we met elkaar: is er bijvoorbeeld thuiszorg nodig? We bieden zo lang als nodig ondersteuning.


Ondersteuning voor mantelzorgers

Zorg of ondersteuning van je partner of mantelzorger kan soms wegvallen. Door bijvoorbeeld ziekte of vakantie. Maar ook kan het voor een mantelzorger fijn zijn om even op adem te komen. Ook hierin biedt Alliade ondersteuning. Het is bijvoorbeeld mogelijk om iedere week één of meerdere nachten bij ons te logeren.

Er kan vaak meer dan je denkt. Samen bespreken we wat nodig is, samen ontdekken we wat wél kan.


Doorverwijzing zorg

Voor een kortdurend eerstelijns verblijf (ELV) is een doorverwijzing nodig van de huisarts. Een indicatie via de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) kan ook. Op www.herstelzorg.frl staat een overzicht van zorgaanbieders in Friesland die ELV aanbieden en waar ruimte is.

Meer weten over een tijdelijk verblijf bij Alliade? Neem dan contact op met ons Klantadviescentrum.

Locaties