• 'We maken onze moestuin steeds mooier'
  'We maken onze moestuin steeds mooier'

Ouderenzorg in Friesland

Zorg voor ouderen

Ouder worden kan gepaard gaan met lichamelijke en geestelijke belemmeringen. Denk aan fysieke klachten, zoals slechte gewrichten, maar ook ziektes als dementie of Parkinson, of een beroerte.

Ouder worden kan gepaard gaan met lichamelijke en geestelijke belemmeringen. Denk aan fysieke klachten, zoals slechte gewrichten, maar ook ziektes als dementie of Parkinson, of een beroerte.

Als dat gebeurt, is een professioneel en warm steuntje in de rug erg fijn. Alliade heeft alle kennis, faciliteiten én mensen in huis om hierbij te ondersteunen en te helpen - van wonen en behandeling tot dagbesteding. We helpen met passende zorg en ondersteuning.

Zo fijn mogelijk ouder worden. Daar gaan we voor bij Alliade! Samen doen we wat wél kan.

Goed om te weten: Een belangrijke kernwaarde van Alliade is ‘nabij’. We willen er zijn voor de ander en mét de ander. Daarom kiezen we in onze teksten voor ‘je’ als aanspreekvorm.

Samen doen wat wél kan

Voor wie het niet meer lukt om zelfstandig te wonen, biedt Alliade woonzorglocaties in heel Friesland. 

Ook voor revalidatie, bijvoorbeeld voor het herstellen na een heupoperatie, hebben we een fijne plek. Wie liever zelfstandig blijft wonen, kan bij ons terecht voor aanleunwoningen, behandeling en services thuis. Zo doen we samen wat wél kan. 

Alliade is er voor jou!

Alliade helpt je als je ouder wordt, thuis óf op één van onze locaties in Friesland. Of je nu te maken krijgt met lichamelijke of geestelijke klachten of met ziekte; we staan voor je klaar. Ook als je voor een korte periode zorg of ondersteuning nodig hebt, kun je bij Alliade terecht. Jouw wensen en behoeften staan centraal. Samen doen we wat wél kan.

 • Op onze woonzorglocaties in Friesland helpen wij cliënten zo zelfstandig mogelijk te blijven leven, ieder in z’n eigen ritme. Al onze locaties hebben hun eigen sfeer, karakter en voorzieningen. Zo is er altijd een plek die bij jou past en waar je de zorg krijgt die nodig is.

 • Van revalidatie na een operatie tot hulp en begeleiding bij verschillende ziekten en ander ongemak; onze zorgmedewerkers staan klaar om te helpen. Er is keuze uit kort verblijf, dagbehandeling en behandeling thuis. Welke hulp past bij jou?

  Ons eigen Alliade Magazine!

  Lees in het Alliade Magazine alles over de switch naar één Alliade!

  Ouderenzorg nieuws

   Vrijwilligers maken het verschil!

   Hart voor de zorg en nét even dat beetje extra aandacht voor de cliënt.  Vrijwilligers van Alliade leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en ondersteuning van cliënten. Zij maken het leven van cliënten mooier! Alliade kan niet zonder haar vrijwilligers. Samen met hen gaan wij voor een goed en zinvol leven voor de cliënten. Wij hebben een ruime keus aan vrijwilligersvacatures. Er zit zeker iets voor jou bij!

   Ook bij jou thuis!

   Wij komen ook bij jou thuis! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een fysiotherapeut, logopedist of casemanager dementie? Ook dan staan wij voor jou klaar. 

   Ouderenzorg locaties

    Ouderenzorg vacatures

    • Nog 12 dagen
    • Marijke Hiem in Heerenveen
    • 24 - 32 uur | Onbepaalde tijd

    Heb jij ervaring als verpleegkundige in de ouderenzorg en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Vind jij uitdaging in het willen verbeteren van kwaliteit en verpleegkundige processen? Binnen Alliade ouderenzorg, op locatie Marijke Hiem in Heerenveen, zijn wij voor 24-32 uur op zoek naar een: Verpleegkundige Somatiek/Psychogeriatrie - Heerenveen.

    • Nog 12 dagen
    • Blommefjild in Heerenveen
    • 28 - 32 uur | Onbepaalde tijd

    Draag jij de ouderenzorg een warm hart toe? Ben jij in het bezit van een afgeronde zorgopleiding op mbo-3 niveau en wil jij je opgedane kennis inzetten en je verder ontwikkelen binnen de ouderenzorg? Binnen Alliade ouderenzorg, op afdeling Blommefjild, zijn wij, voor 28-32 uur op zoek naar een: Verzorgende IG Somatiek - Heerenveen.

    • Nog 9 dagen
    • De Linde Heerenveen
    • 24 - 28 uur | Onbepaalde tijd

    Ben jij een ervaren verpleegkundige en gefascineerd door (geriatrische) revalidatiezorg? Werk je graag in een team waar de lijntjes kort zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Binnen Alliade ouderenzorg, op locatie, De Linde in Heerenveen, zijn wij, voor 24-28 uur, op zoek naar een: Verpleegkundige Geriatrische Revalidatie Zorg - Heerenveen.

    • Nog 9 dagen
    • De Linde Heerenveen
    • 24 - 28 uur | Onbepaalde tijd

    Ben jij verzorgende IG en wil jij jouw ervaring inzetten bij Alliade? Ben je breed inzetbaar op de afdeling Geriatrische Revalidatie? Dan zijn wij op zoek naar jou! Binnen Alliade ouderenzorg, op locatie, De Linde in Heerenveen, zijn wij, voor 24-28 uur, op zoek naar een: Verzorgende IG Geriatrische Revalidatie Zorg - Heerenveen.

    Wat hebben we nog meer in huis?

    We helpen je om zo fijn mogelijk ouder te worden. Dat doen we professioneel, maar ook met veel warmte en toewijding. Samen doen wat wél kan! Dezelfde passie zetten wij ook in om mensen met een verstandelijke beperking te helpen om een goed en zinvol leven te leiden. Bijvoorbeeld met Werk en dagbesteding. Ook helpen we kinderen en jongeren en hun gezin om zich op een fijne manier te ontwikkelen.

    Meriant heet voortaan Alliade

    Als je krachten bundelt, maak je meer mogelijk. Daarom voegen we al onze zorgonderdelen samen onder één naam: Alliade. Daarmee verdwijnt de naam Meriant. Er is nu één centraal loket van waaruit we je verschillende soorten zorg, ondersteuning en begeleiding bieden. Zo zijn we nog beter in staat om samen te doen wat wél kan. Kijk maar eens op www.alliade.nl.