• 'We maken onze moestuin steeds mooier'
  'We maken onze moestuin steeds mooier'

Ouderenzorg in Friesland

Zorg voor ouderen

Ouder worden kan gepaard gaan met lichamelijke en geestelijke belemmeringen. Denk aan fysieke klachten, zoals slechte gewrichten, maar ook ziektes als dementie of Parkinson, of een beroerte.

Ouder worden kan gepaard gaan met lichamelijke en geestelijke belemmeringen. Denk aan fysieke klachten, zoals slechte gewrichten, maar ook ziektes als dementie of Parkinson, of een beroerte.

Als dat gebeurt, is een professioneel en warm steuntje in de rug erg fijn. Alliade heeft alle kennis, faciliteiten én mensen in huis om hierbij te ondersteunen en te helpen - van wonen tot behandeling. We helpen met passende zorg en ondersteuning.

Zo fijn mogelijk ouder worden. Daar gaan we voor bij Alliade! Samen doen we wat wél kan.

Goed om te weten: Een belangrijke kernwaarde van Alliade is ‘nabij’. We willen er zijn voor de ander en mét de ander. Daarom kiezen we in onze teksten voor ‘je’ als aanspreekvorm.

Samen doen wat wél kan

Voor wie het niet meer lukt om zelfstandig te wonen, biedt Alliade woonzorglocaties in heel Friesland. 

Ook voor revalidatie, bijvoorbeeld voor het herstellen na een heupoperatie, hebben we een fijne plek. Wie liever zelfstandig blijft wonen, kan bij ons terecht voor aanleunwoningen, behandeling en services thuis. Zo doen we samen wat wél kan. 

Alliade is er voor jou!

Alliade helpt je als je ouder wordt, thuis óf op één van onze locaties in Friesland. Of je nu te maken krijgt met lichamelijke of geestelijke klachten of met ziekte; we staan voor je klaar. Ook als je voor een korte periode zorg of ondersteuning nodig hebt, kun je bij Alliade terecht. Jouw wensen en behoeften staan centraal. Samen doen we wat wél kan.

 • Op onze woonzorglocaties in Friesland helpen wij cliënten zo zelfstandig mogelijk te blijven leven, ieder in z’n eigen ritme. Al onze locaties hebben hun eigen sfeer, karakter en voorzieningen. Zo is er altijd een plek die bij jou past en waar je de zorg krijgt die nodig is.

 • Van revalidatie na een operatie tot hulp en begeleiding bij verschillende ziekten en ander ongemak; onze zorgmedewerkers staan klaar om te helpen. Er is keuze uit kort verblijf, dagbehandeling en behandeling thuis. Welke hulp past bij jou?

  Ouderenzorg

  Onze film laat zien dat Alliade er is voor ouderen. Wij hebben alle kennis, faciliteiten én mensen in huis om te ondersteunen binnen de ouderenzorg. Van wonen en behandeling tot dagbesteding. Zo fijn mogelijk ouder worden. Daar gaan we voor bij Alliade! 

  Ouderenzorg nieuws

   Agenda

   • Ouderenzorg, Gehandicaptenzorg
    Laat ze niet stikken!
    30 mei 2024
    Lancering van het Screeningsinstrument Dysfagie bij mensen met een Verstandelijke Beperking (SD-VB). En jij kunt daar bij zijn.
   • Ouderenzorg, Gehandicaptenzorg, Jeugdzorg, Werk & dagbesteding, Maatschappelijke ondersteuning
    LOOP Leeuwarden
    2 juni 2024
    Een gezonde leefstijl betekent voldoende bewegen, gevarieerd en gezond eten en genoeg ontspannen. Alliade helpt cliënten en medewerkers met...

    Vrijwilligers maken het verschil!

    Hart voor de zorg en nét even dat beetje extra aandacht voor de cliënt.  Vrijwilligers van Alliade leveren een waardevolle bijdrage aan de zorg en ondersteuning van cliënten. Zij maken het leven van cliënten mooier! Alliade kan niet zonder haar vrijwilligers. Samen met hen gaan wij voor een goed en zinvol leven voor de cliënten. Wij hebben een ruime keus aan vrijwilligersvacatures. Er zit zeker iets voor jou bij!

    Ook bij jou thuis!

    Wij komen ook bij jou thuis! Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een fysiotherapeut, logopedist of casemanager dementie? Ook dan staan wij voor jou klaar. 

    Ouderenzorg locaties

     Ouderenzorg vacatures

     • Nog 12 dagen
     • Hantumerstate in Dokkum
     • 20 - 24 uur | Onbepaalde tijd

     Ben jij een enthousiaste begeleider in de gehandicaptenzorg en kies je bewust voor het werken met ouderen? Voor de locatie Hantumerstate van Alliade in Dokkum zijn wij, voor 20 uur per week, op zoek naar een: Begeleider - Dokkum.

     • Nog 224 dagen
     • Friesland
     • 16 - 28 uur | Onbepaalde tijd

     Ontdek de vrijheid van flexibel werken in de ouderenzorg als verzorgende IG in onze Alliade Ouderenzorg Flexpool in Friesland. Met uitdagende situaties en de vrijheid om je eigen rooster te bepalen, bieden wij een unieke kans. Sluit jij je aan bij ons team? Wij zoeken voor de flexpool van Alliade Ouderenzorg, voor minimaal 16 uur per week: Verzorgende IG – Flexpool Ouderenzorg.

     • Nog 224 dagen
     • Friesland
     • 16 - 28 uur | Onbepaalde tijd

     Ben jij een verpleegkundige met passie voor de ouderenzorg en een verlangen naar afwisseling en uitdaging? Alliade nodigt jou uit om deel te nemen aan onze flexpool, waar je niet alleen diverse werkzaamheden kunt ervaren, maar ook de mogelijkheid hebt om invloed uit te oefenen op je eigen rooster. Lees verder en ontdek hoe jij als verpleegkundige een impact kunt hebben op verschillende locaties in Friesland. Wij zoeken voor de flexpool van Alliade Ouderenzorg, voor minimaal 16 uur per week: Verpleegkundige – Flexpool Ouderenzorg.

     • Nog 5 dagen
     • Anna Schotanus in Heerenveen
     • 24 - 32 uur | Onbepaalde tijd

     Wil jij het verschil maken voor kwetsbare ouderen? Op de psychogeriatrische afdeling van Anna Schotanus in Heerenveen werk je in een vertrouwde omgeving en binnenkort in een gloednieuw, modern gebouw met een prachtige dementievriendelijke tuin. Wij zoeken voor locatie Anna Schotanus in Heerenveen, voor 24-32 uur per week, een: Verpleegkundige - Psychogeriatrie.

     Wat hebben we nog meer in huis?

     We helpen je om zo fijn mogelijk ouder te worden. Dat doen we professioneel, maar ook met veel warmte en toewijding. Samen doen wat wél kan! Dezelfde passie zetten wij ook in om mensen met een verstandelijke beperking te helpen om een goed en zinvol leven te leiden. Bijvoorbeeld met Werk en dagbesteding. Ook helpen we kinderen en jongeren en hun gezin om zich op een fijne manier te ontwikkelen.