Duofiets en rolstoelfiets

Samen fietsen, plezier voor twee!

Wat is er mooier dan om gezellig samen te fietsen naar je ouderlijk huis of de plek waar je met je partner hebt gewoond? Of om samen van de natuur te genieten?

Wat is er mooier dan om gezellig samen te fietsen naar je ouderlijk huis of de plek waar je met je partner hebt gewoond? Of om samen van de natuur te genieten?

Alliade biedt cliënten de mogelijkheid om op de duofiets of de rolstoelfiets naar buiten te gaan. Dit kan samen met een vrijwilliger, mantelzorger of medewerker. Zij zijn of worden getraind om te fietsen met een duofiets of rolstoelfiets. Ook mogen inwoners van Wolvega en omgeving met een WMO-indicatie gebruikmaken van deze fietsen.


Eropuit met een duofiets

De duofiets maakt je wereld groter. Bovendien is het goed om buiten te zijn en voldoende te bewegen! De duofiets is voor iedereen die graag fiets, maar dit zelf niet meer kan. 

De fiets is uitgerust met elektrische trapondersteuning. Hierdoor kan je meetrappen, maar dit is niet noodzakelijk. Op een duofiets zit je niet achter elkaar zoals bij een tandem. Er is stabiliteit, een lage instap en zo kan je gezellig met elkaar praten.


Eropuit met de rolstoelfiets

Bij de rolstoelfiets blijf je als passagier in je eigen rolstoel zitten. Vrijwel elke handbewogen rolstoel kan zeer eenvoudig en snel op het kantelbare plateau gereden en vastgezet worden. Ook de rolstoelfiets heeft elektrische trapondersteuning. Bij een rolstoelfiets zit je achter elkaar.

Fietsen via de WMO

Inwoners uit Wolvega en omgeving kunnen de fietsen gebruiken via de WMO. Wanneer je je hiervoor aanmeldt, dan ontvang je van Alliade rij-instructies over de duofiets en de rolstoelfiets.

Duofiets of rolstoel reserveren

Duofiets of rolstoel reserveren? Meld jezelf of je naaste dan aan op het formulier hieronder. Als begeleider krijg je vervolgens instructies over het gebruik van de fiets en je maakt een proefrit.

Gegevens aanvrager
Voorkeuren