WilgenStede - Woonzorg en behandeling in Wolvega, Friesland

  • Home
  • Locaties
  • WilgenStede - Woonzorg en behandeling in Wolvega, Friesland

Samen doen wat wél kan

De uitdrukking ‘klein, maar fijn’ past precies bij WilgenStede in Wolvega. Op deze locatie van Alliade wonen namelijk maximaal 44 mensen. Deze bescheiden bezetting geeft een sfeer van ons kent ons - in positieve zin. Cliënten en hun verwanten, medewerkers en vrijwilligers: we voelen ons in WilgenStede allemaal gezien en gehoord in wie we zijn. En zo zorgen we er samen voor dat iedereen zich hier thuis voelt. 

Thuisgevoel

Kleinschalige zorg is bij ons vanzelfsprekend. Ook letterlijk, want de appartementen in Wilgen-Stede zijn wat kleiner dan in moderne woonzorgcentra. Maar als mensen zich bij ons komen oriënteren, geeft de huiselijke sfeer vaak de doorslag. ‘Het voelt gewoon fijn’, is wat we vaak horen. ‘Het voelt hier warm, gezellig en vertrouwd’. 

Samen maken we er wat moois van

Een lach en een traan

Wonen in WilgenStede is gemoedelijk en fijn, maar afhankelijk zijn van zorg kan soms ook best zwaar zijn. Een goed gesprek biedt vaak uitkomst en ook als dat vergezeld gaat met tranen of frustraties: we zijn er voor je. Niets menselijks is ons vreemd.
Onze medewerkers en vrijwilligers vormen een hecht team. Ze zijn graag van betekenis voor jou en de andere bewoners. Met die betrokkenheid en een flinke dosis humor proberen we samen het leven in WilgenStede iedere dag een stukje mooier te maken. We bieden goede zorg, een luisterend oor, en verrichten allerlei hand- en spandiensten. Ook belangrijk: samen zorgen we voor een stukje plezier en ontspanning.

Ontmoetingen op het Marktplein

Middelpunt van WilgenStede is het Marktplein, de recreatieruimte naast de centrale hal. Dit is dé ontmoetingsplek voor alle bewoners. Zeker als er overdag gezellige activiteiten zijn of tij-dens avonden met film, muziek of cabaret. Ook de populaire zaterdagavondborrel kent veel aanloop.
In kleiner gezelschap komen bewoners samen in de huiskamers op de eigen afdeling. Vieringen en creatieve bezigheden houden we ook in onze speciale ‘verjaardagskamer’.

Samen zorgen we voor een zinvol leven

Even een praatje

Bij WilgenStede mag iedereen zichzelf zijn. Er is respect voor ieders eigenheid, en dát maakt dat iedereen zich hier welkom voelt. Ook buurtbewoners stappen soms spontaan binnen. Voor een kopje koffie of een praatje. Geweldig! Soms springen ze bij als vrijwilliger; samen met een bewoner naar het centrum wandelen, een handje helpen in de tuin of een rondje op de duo-fiets. Buurtbewoners die zelf op leeftijd zijn, kunnen met onze Activiteitenpas aanhaken bij activiteiten als bingo, koersbal, zingen, biljarten, handwerken of thema-avonden.

Fijn sociaal netwerk

Een betrokken netwerk van familie, vrienden en kennissen maakt het verschil voor onze cliën-ten. Dus: kom gerust langs. Voor een bezoekje, een praatje, maar ook om een handje te helpen bij bijvoorbeeld uitjes en klusjes. Een keertje komen koken of een muziekavond organiseren? Leuk! 
Samen maken we er wat moois van!

Kennismaken?

Ben je benieuwd of je je thuis zult voelen in WilgenStede? Kom gerust eens langs en neem je familie of naasten mee voor een kennismaking. Verhuizen naar een woonzorgcentrum doe je niet voor niets, maar ook niet zomaar. Het kan helpen om alvast eens kennis met elkaar te ma-ken.

Neem hiervoor contact op met ons Klantadviescentrum.

Bestanden/Downloads

Foto's

Kenmerken


Ouderenzorg
Ziektebeelden
Beroerte/CVA
COPD
Dementie/Alzheimer
Kanker
Korsakov
Parkinson
Palliatief
Voorzieningen
AudicienBibliotheekGezamenlijke tuinInternet/WiFiKapperKennismakingsverblijfKerkdienstenKleding merkenLiftOndersteuning door vrijwilligersPC-leercentrumPedicureRecreatieruimteRolstoelbusTelefoonTelevisieaansluitingTerrasVerjaardagsserviceVerzekeringenWinkeltje

Contactgegevens
Plaats
Wolvega
E-mailadres
Telefoon
Postcode
8471 LB
Adres
Steenwijkerweg 34
WilgenStede - Woonzorg en behandeling in Wolvega, Friesland
Steenwijkerweg 34
Wolvega, Friesland 8471 LB
Hoofdgebied
Ouderenzorg
Subcategorie
Woonzorg, Thuiszorg/Wijkzorg, Kortdurende opname/tijdelijk verblijf
Leeftijdscategorie
Ouderen
  • Delen

Locatie op de kaart