WenWearde - Woonzorg en behandeling in Jubbega, Friesland

  • Home
  • Locaties
  • WenWearde - Woonzorg en behandeling in Jubbega, Friesland

Streekeigen wonen in Jubbega, in het hart van de gemeenschap

Voor en door het dorp. Dat is de achterliggende gedachte van woonzorglocatie WenWearde, in het hart van Jubbega. Wie intensieve zorg nodig heeft, kan gewoon streekeigen blijven wonen. En cliënten ‘van buiten’ heten we ook van harte welkom. Samen maken we er een mooie tijd van!

Bekende gezichten

WenWearde is op initiatief van de dorpsbewoners gerealiseerd. Dat is veelzeggend voor de plek die het woonzorglocatie in Jubbega heeft: letterlijk en figuurlijk in het hart van de gemeenschap. Langsfietsende schoolkinderen steken hun hand op naar bewoners, de lokale vrijwilligers kennen veel mensen en verhalen van vroeger, familie en bekenden wonen dichtbij… Er is altijd wel een bekend gezicht.

Veilig en vertrouwd

De sfeer bij WenWearde is gemoedelijk, smûk en ‘echt’. Zo ervaren cliënten, hun familie én bezoekers dat. De drempel is laag, iedereen voelt zich snel thuis. Tegelijk is het een veilige omgeving voor mensen met dementie. Dat komt door de betrokken zorgmedewerkers en de kleinschalige opzet, maar ook door de vertrouwde gezichten in het dorp.

Soms veranderen mensen door ziekte, maar ze worden door hun omgeving gekend in wie ze zijn.

Samen genieten

De kamers en gezamenlijke ruimtes in WenWearde zijn modern, licht en praktisch ingedeeld. Dankzij de creatieve aankleding door vrijwilligers zijn er ook nostalgische hoekjes, waar vervlogen tijden herleven en dierbare herinneringen opkomen. De cliënten genieten ook van het hier en nu, door samen te zingen of mee te doen met activiteiten.

Het huiselijke van met elkaar ontbijten, koffiedrinken, koken en eten in de gezamenlijke woonkeukens waarderen de bewoners zeer. Sommige vinden het heerlijk om te helpen bij huishoudelijke taken, terwijl anderen de krant lezen of er gewoon gezellig bij zitten. Niks moet, alles mag.

Iedereen is welkom

Mensen van buiten Jubbega en omstreken zijn ook welkom in WenWearde. Vaak gaat het dan om cliënten die in deze regio familie hebben, of zich op hun plek voelen in een hechte dorpsgemeenschap. De Fryske taal en eigenheid speelt ook een rol: nuchter en rechtdoorzee, maar ook humor en mooie verhalen die worden verteld.

Fijn sociaal netwerk

Een betrokken netwerk van familie, vrienden en kennissen maakt het verschil voor onze cliënten. Dus: kom gerust langs. Voor een bezoekje, een praatje, maar ook om een handje te helpen bij bijvoorbeeld uitjes en klusjes. Een keertje komen koken of een muziekavond organiseren? Leuk! 

Samen maken we er wat moois van!

Kennismaken?

Spreekt streekeigen wonen aan? Maak dan een afspraak via het Klantadviescentrum van Alliade. Kom gerust langs met familie om een kopje koffie te drinken en de sfeer te proeven. Jo binne wolkom!

Bestanden/Downloads

Foto's

Kenmerken


Ouderenzorg
Ziektebeelden
Beroerte/CVA
COPD
Dementie/Alzheimer
Parkinson
Palliatief
Artrose
Auditive beperkingen
Diabetes
Hart- en vaatziekten
Osteoporose
Reuma
Visuele beperkingen
Voorzieningen
BibliotheekGezamenlijke tuinInternet/WiFiKapperKleding merkenOndersteuning door vrijwilligersPedicureTelefoonTelevisieaansluitingTerrasVerzekeringen

Contactgegevens
Plaats
Jubbega
E-mailadres
Telefoon
Postcode
8411 VK
Adres
Ericalaan 22
WenWearde - Woonzorg en behandeling in Jubbega, Friesland
Ericalaan 22
Jubbega, Friesland 8411 VK
Hoofdgebied
Ouderenzorg
Subcategorie
Kleinschalige woon- en behandelgroepen, Woonzorg, Palliatieve zorg, Behandelgroep, Specialisten
Leeftijdscategorie
Ouderen
  • Delen

Locatie op de kaart

Gerelateerde pagina's


Ervaringverhalen