De Omswaai

Telefoonnummer tijdens kantooruren:
088 - 244 42 00 

Telefoonnummer buiten kantooruren:
16.30 - 22.30 uur: 0512 - 726 224
22.30 - 07.00 uur: 06 - 53 54 34 77

Mail secretariaat: info@deomswaai.nl
Mail klantadvies: klantadvies@alliade.nl 

De Omswaai biedt klinische open en besloten behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking en (een vermoeden van) psychiatrische problematiek. Daarnaast biedt De Omswaai crisiplekken voor het Zorgkantoor. De kliniek, in het bosrijke dorp Beetsterzwaag (Friesland), heeft in totaal 16 bedden.

Deskundige teams
Onze werkwijze kenmerkt zich door een hoge mate van professionaliteit en een multidisciplinaire aanpak. Multidisciplinair wil zeggen dat patiënten worden geadviseerd en behandeld door een team van deskundigen uit verschillende vakgebieden, zoals de begeleider/verpleegkundige, non-verbale therapeut, psycholoog, arts voor verstandelijk gehandicapten en de psychiater.

Besloten behandeling
De Omswaai biedt klinische open en besloten behandeling aan mensen met een verstandelijke beperking en (een vermoeden van) psychiatrische problematiek.

We starten het behandeltraject met een onderzoek naar het ontstaan van de situatie. Alleen zo kunnen we de juiste behandeling voor psychiatrische klachten inzetten, en daaruit voortvloeiend een passende begeleidingswijze. Uiteraard worden de partner, verwijzer en de sociale omgeving van de patiënt nauw bij het traject betrokken. 

Aanmelding gaat via het Klantadviescentrum T 088 – 244 42 00 E: klantadvies@alliade.nl

Crisisplekken
Is er sprake van een crisis bij iemand met een verstandelijke beperking? Dan geldt de crisisregeling voor de verstandelijke gehandicaptenzorg. De crisisregisseur bepaalt of een Wlz-cliënt met een verstandelijke beperking in crisis is en zo ja, welke extra zorg dan nodig is. De crisisregisseurs werken sinds 1 januari 2021 landelijk.

Aanmelden bij crisis
Alleen een hulpverlener kan contact opnemen met de onafhankelijke crisisregisseur. De crisisregisseurs zijn tijdens kantooruren (09.00 tot 17.00 uur) telefonisch bereikbaar. Neem altijd contact op met de crisisregisseur uit de regio waar de cliënt verblijft. Voor regio Groningen, Friesland, Drenthe kun je contact opnemen met: 

Ignaas Folkers
06 - 226 093 26
ignaas.folkers@zilverenkruis.nl

Karin Kiemel
06 - 133 375 19
karin.kiemel@zilverenkruis.nl

 

Kenmerken


Contactgegevens
Plaats
Beetsterzwaag
E-mailadres
Telefoon
Postcode
9244 EW
Adres
De Wissel 1, locatie Rond 11-17

Gehandicaptenzorg
Geschikt voor cliënten met ZZP
7
Nachtelijke verzorging
Nachtzorg
Eten
Koken zelf in teamverband
Eten samen
Overige kenmerken wonen
Anders namelijk...
Locatie is geschikt voor
Cliënten met (ernstige) meervoudige beperking
Cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag
De Omswaai
De Wissel 1, locatie Rond 11-17
Beetsterzwaag, Friesland 9244 EW
Hoofdgebied
Gehandicaptenzorg
Subcategorie
Klinische kortdurende behandeling, De Wissel
Leeftijdscategorie
Volwassenen, Ouderen
  • Delen

Locatie op de kaart