It Bijehûs

In ons kinderdagcentrum bieden wij kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking met bijkomende problemen behandeling, begeleiding en verzorging. In kleine groepen doen de kinderen spel- en leeractiviteiten die passen bij hun niveau. Ze worden op een speelse manier uitgedaagd om vaardigheden te oefenen. Ieder kind op zijn eigen manier. In zijn eigen tempo. 

We doen het samen

Ons team ondersteunt kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking én hun ouders. Belangrijk in onze aanpak is de samenwerking tussen kind, ouder, de behandelcoördinator, begeleiders en therapeuten. Samen zetten we ons in voor een optimale groei en ontwikkeling van jouw kind.  

Aanpak van onze zorg

We zijn deskundig in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en didactische en pedagogische vaardigheden. Wij bieden een veilige en gezonde omgeving en werken aan de vijf aandachtsgebieden van LACCS: lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding. De uitgangspunten van LACCS helpen ons om goed aan te sluiten bij het niveau en de belevingswereld van je kind. Naast LACCS werken met we met verschillende methodieken. Welke methodiek we toepassen, hangt af van de ontwikkelingsmogelijkheden van jouw kind. 

Kinderdagcentrum It Bijehûs

Op It Bijehûs verwelkomen we dagelijks ongeveer 60 kinderen. De kinderen zijn verdeeld over acht verschillende groepen. Er zitten vijf groepen op de hoofdlocatie aan de Langewyk in Drachten. Daarnaast zitten er twee groepen bij brede school De Wiken en een groep op de Hagewyk 63 in Drachten. Iedere groep heeft een eigen karakter en programma, aangepast aan de hulpvraag en mogelijkheden van de kinderen.

Bestanden/Downloads

Kenmerken


Contactgegevens
Plaats
Drachten
E-mailadres
Telefoon
Postcode
9202 CN
Adres
Langewyk 271

Gehandicaptenzorg
Geschikt voor cliënten met ZZP
1
3
2
4
5
6
7
8
Nachtelijke verzorging
Anders namelijk...
Eten
Anders namelijk...
Overige kenmerken anders
Ligging in de wijk
Overige kenmerken wonen
Anders namelijk...
It Bijehûs
Langewyk 271
Drachten, Friesland 9202 CN
Hoofdgebied
Jeugdzorg
Subcategorie
Kinderdagcentrum (KDC)
Leeftijdscategorie
Kinderen
  • Delen

Locatie op de kaart