It Lytshûs

In ons kinderdagcentrum bieden wij kinderen van 0 tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking met bijkomende problemen behandeling, begeleiding en verzorging. In kleine groepen doen de kinderen spel- en leeractiviteiten die passen bij hun niveau. Ze worden op een speelse manier uitgedaagd om vaardigheden te oefenen. Ieder kind op zijn eigen manier. In zijn eigen tempo. 

We doen het samen

Ons team ondersteunt kinderen met een ontwikkelingsachterstand en/of verstandelijke beperking én hun ouders. Belangrijk in onze aanpak is de samenwerking tussen kind, ouder, de behandelcoördinator, begeleiders en therapeuten. Samen zetten we ons in voor een optimale groei en ontwikkeling van jouw kind.  

Aanpak van onze zorg

We zijn deskundig in het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen en didactische en pedagogische vaardigheden. Wij bieden een veilige en gezonde omgeving en werken aan de vijf aandachtsgebieden van LACCS: lichamelijk welzijn, alertheid, contact, communicatie en stimulerende tijdsbesteding. De uitgangspunten van LACCS helpen ons om goed aan te sluiten bij het niveau en de belevingswereld van je kind. Naast LACCS werken met we met verschillende methodieken. Welke methodiek we toepassen, hangt af van de ontwikkelingsmogelijkheden van jouw kind. 

Kinderdagcentrum It Lytshûs

Op It Lytshûs verwelkomen we dagelijks ongeveer 24 kinderen. De kinderen zijn verdeeld over vier groepen. Alle groepen zitten op onze locatie aan de Klimmer in Damwoude.

Bestanden/Downloads

Kenmerken


Contactgegevens
Plaats
Damwoude
E-mailadres
Telefoon
Postcode
9104 JT
Adres
De Klimmer 21

Gehandicaptenzorg
Geschikt voor cliënten met ZZP
4
5
6
7
8
Nachtelijke verzorging
Anders namelijk...
Eten
Anders namelijk...
Overige kenmerken wonen
Anders namelijk...
It Lytshûs
De Klimmer 21
Damwoude, Friesland 9104 JT
Hoofdgebied
Jeugdzorg
Subcategorie
Kinderdagcentrum (KDC)
Leeftijdscategorie
Kinderen, Jongeren
  • Delen

Locatie op de kaart