Verpleegkundig specialist

Een verpleegkundig specialist (VS) is een (zeer) ervaren verpleegkundige met een masteropleiding. De verpleegkundig specialist combineert verpleegkundige behandelingen met medische behandelingen.

Wat is een verpleegkundig specialist?

Binnen Alliade wordt gewerkt met de functie regiebehandelaar, dit kan op medisch gebied een specialist ouderengeneeskunde, (basis) arts en een verpleegkundige specialist zijn. Voor de duur van jouw verblijf bij Alliade neemt de regiehandelaar de rol van de huisarts over.

Wat kan de verpleegkundig specialist voor jou betekenen?

Wanneer de verpleegkundig specialist de functie van regiebehandelaar heeft richt zij zich, samen met jou, op wat belangrijk is in de medische zorgverlening. Met andere woorden: zij gaat een zelfstandige behandelrelatie met je aan, stelt diagnosen, schrijft medicatie voor en kan je bijvoorbeeld doorverwijzen naar het ziekenhuis. Zij streeft ernaar – indien dat gewenst is - dat je regie kan voeren over de eigen behandeling. Zodat je goed kunt fucntioneren en een goede kwaliteit van leven kan hebt, passend bij je levensfase. 

De verpleegkundig specialist werkt nauw samen met het team waar je verblijft zodat zoveel mogelijk passende verpleegkundige en medische zorg wordt verleend. Naast de nauwe samenwerking met de verpleging en verzorging werkt ze ook nauw samen met andere behandelaren zoals de specialist ouderengeneeskunde, (basis)arts, gedragskundigen, maar ook bijvoorbeeld de logopediste, fysiotherapeut.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen

Gerelateerde pagina's


Specialisten