Fysiotherapie

Heb je problemen met bewegen, gaat je conditie achteruit of ben je bang om te vallen? Dan helpen onze (geriatrie) fysiotherapeuten je graag verder. De fysiotherapeuten van Alliade werken nauw samen met andere behandelaars, zodat ze je altijd de juiste zorg en behandeling bieden.

Wat kan je verwachten van je fysiotherapeut?

De behandeling die je krijgt, wordt volledig afgestemd op jouw klachten en wensen. Tijdens het intakegesprek brengt de fysiotherapeut je hulpvraag in kaart. Op deze manier heeft de fysiotherapeut een goed beeld van je persoonlijke omstandigheden, beweegpatroon en je mogelijkheden om hierin veranderingen aan te brengen. 

Samen met jou stelt de fysiotherapeut een persoonlijk behandelplan op. Tijdens het behandeltraject werk je met oefeningen, instructies en adviezen, aan jouw doel om zo lang mogelijk zelfstandig te functioneren.

Gespecialiseerde fysiotherapeuten

De (geriatrie) fysiotherapeuten van Alliade zijn gespecialiseerd in de zorg voor kwetsbare ouderen en cliënten met een hoge leeftijd, die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Ze hebben veel ervaring met het behandelen van specifieke aandoeningen, zoals chronische longziekten, Parkinson of orthopedische problemen (nieuwe heup of knie). De fysiotherapeuten zijn aangesloten bij het Geriatrie Netwerk Friesland en het ParkinsonNet.

Een afspraak maken met de fysiotherapeut

Afhankelijk van je hulpvraag vindt de behandeling bij jouw thuis of in één van onze woonzorglocaties plaats. Wil je weten wat de fysiotherapeut voor jou kan betekenen? Wij vertellen je graag over de mogelijkheden. 

Verwijzing en vergoeding fysiotherapeut

Je kan rechtstreeks bij de fysiotherapeut terecht of na een verwijzing van je (huis)arts of specialist ouderengeneeskunde. De vergoeding van fysiotherapie is afhankelijk van je aandoening en je aanvullende verzekering. Hoe de vergoeding is geregeld, verschilt per verzekeraar. Meer informatie vind je op de website van je zorgverzekeraar of in de polisvoorwaarden van je ziektekostenverzekering.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen

Gerelateerde pagina's


Specialisten