Specialist ouderengeneeskunde

Als je bij ons woont, krijg je zorg van het medisch team. De specialist ouderengeneeskunde van dit team is jouw hoofdbehandelaar.

De specialist ouderengeneeskunde (SO) is hoofd van het medisch team en eindverantwoordelijk voor jouw behandeling. Hij/zij heeft specifieke kennis van en ervaring met de behandeling en begeleiding van ouderen en chronisch zieken met verschillende gezondheidsproblemen. Bijvoorbeeld dementie, beroerte, chronische longziekten, ziekte van Parkinson, Korsakov en hartfalen. Als je bij Alliade woont, neemt de SO meestal de rol van jouw huisarts over.

Medische zorg 

Naast de zorg van het medisch team, kan de specialist ouderengeneeskunde een beroep doen op de paramedische behandelaars van Alliade, zoals de psycholoog, logopedist, fysiotherapeut, geestelijk verzorger, ergotherapeut, maatschappelijk werker, diëtist en bewegingsagoog. De specialist ouderengeneeskunde is dus niet jouw enige behandelaar tijdens je verblijf bij ons. Je zult regelmatig andere leden van het medisch team en/of andere behandelaars treffen.

Wat kan je van de specialist ouderengeneeskunde verwachten?

De specialist ouderengeneeskunde schenkt veel aandacht aan jouw kwaliteit van leven. Hij/zij kijkt naar het totale beeld, en niet alleen naar jouw ziekte of beperking. Er is veel aandacht voor wat je wél kunt, ondanks de problemen met je gezondheid. Welke zorg houdt jouw beperkingen zo klein mogelijk? Hoe kan je zoveel mogelijk uit het leven blijven halen? Wat zijn jouw wensen en waar wordt jij blij van? Aan de hand daarvan stelt de specialist ouderengeneeskunde, in overleg met jou, een passend behandelplan op. Wekelijks bezoekt de SO de afdeling voor artsenvisite. Ook is hij/zij aanwezig bij het multidisciplinaire overleg, waar we het cliëntdossier met jou bespreken.

Samen doen we wat wél kan

Om jou de beste zorg te garanderen, is het soms nodig om de expertise van externe zorgverleners in te schakelen. Heb je specialistische zorg nodig? Dan verwijst de specialist ouderengeneeskunde je door naar het ziekenhuis of overlegt met de ziekenhuisspecialist. We werken samen met het huisartsenlaboratorium, de trombosedienst, microbiologen en apotheken.

Vergoeding voor specialist ouderengeneeskunde

Behandeling door het medisch team en de specialist ouderengeneeskunde wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz).

Contact

Wil je een afspraak maken met de specialist ouderengeneeskunde of met een van de andere leden van het medisch team? De zorgmedewerker of -coördinator kan een afspraak voor je inplannen. Je kan ook contact opnemen met het medisch secretariaat, telefoon: 088 - 603 03 32. Het secretariaat is bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

  • Delen

Kenmerken


Categorieën
Leeftijdscategorieën Ouderen
Hoofdgebieden Ouderenzorg
  • Delen

Gerelateerde pagina's


Specialisten